06/2018 uutiset

Kenttäkelpoisuustoiminnan suuntaviivoja

Helsingin Reserviupseeripiirin ja Helsingin Seudun Reserviläispiirin yhteinen kenttäkelpoisuustoimikunta kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseensa 14.11.2018. Toimikunta on muodostettu yhdistämällä entiset ampuma- ja sotilasliikuntatoimikunnat, ja sen tehtävänä on edistää piirien jäsenistön kenttäkelpoisuutta. Toimikunta on kokoontunut vuoden 2018 aikana neljä kertaa ja edistänyt toiminnallaan niin ammunta- kuin liikuntatoimintaakin.

 

Sotilasliikunnan saralla tullaan jatkamaan hyvin alkaneita Military Cross Training –harjoituksia. Vuoden 2019 alkupuolella järjestetään kolme harjoitusta Töölön harjoitussalilla. Harjoitukset tullaan järjestämään MPK:n kursseina omakustannehintaan. Harjoitukset vetää MPK:n liikuntapäällikkö Harry Sainio.

Helsingin reservipiirien jäsenillä on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua Akateeminen maanpuolustusyhdistys ARU ry:n kenttäkelpoisuustesteihin. Vuonna 2018 järjestetään vielä kaksi testiä, joista tarkemmat tiedot tämän lehden ajankohtaista-palstalla. Testaustoiminta jatkuu ensi vuonna, ja jäseniä kannustetaan osallistumaan testeihin. Kuntonsa testaamalla saa tietää oman lähtötasonsa kehittymistä varten, ja ARU:n testien tulokset saa halutessaan vietyä myös puolustusvoimien tietojärjestelmiin.

Keväällä 2019 järjestetään suuren kysynnän vuoksi pistooliammunnan peruskurssi. Kurssi on tarkoitettu harrastusta aloitteleville. Kurssi valmistaa osallistumaan oman kerhon tai yhdistyksen ohjatuille ampumavuoroille. Kurssi järjestetään Töölössä ja alustava päivämäärä on 23.3. – seuraa ilmoittelua Helsingin Reservin Sanomissa!

Kenttäkelpoisuustoimikunnan vuosi päättyy joulun alla järjestettävään ampumalajien palkitsemistilaisuuteen, jossa palkitaan vuoden 2018 parhaat ampujat eri ampumalajeissa. Tilaisuudessa jaetaan mestaruuden voittaneille kiertopalkintopokaalit sekä runsaasti mitaleja.

Jaa uutinen: