06/2016 uutiset

Kauden viimeinen rasti

Raatojuoksu haastaa reserviläisen pitkillä matkoillaan ja alkutalven säällä. Piirien Jukola-joukkue mittasi loppusyksyn kenttäkelpoisuuttaan Sipoon metsissä.

Syksyn viimeinen suunnistus käytiin joukolla vetämässä Sipoon Raatojuoksussa. Matkoja oli tarjolla viiden kilometrin välein. Yksi uskaltautui 15km radalle. Hyvät ja haastavat radat veivät mehut reisistä. Ensilumi teki suunnistuksesta erikoista, mutta nautittavaa. Tämä tapahtuma sopisi kaikille reserviläisille ikään ja kuntoon katsomatta. Suunnistushan on kenttäkelpoisuuden kulmakivi – kaksikin.

raato1

Raatojuoksu on hioutunut toimivaksi pääkaupunkiseudun suunnistustapahtumaksi. Järjestelyjen toimivuus, ammattimaisuus ja ratojen loistokkuus loivat kokonaisuuden, joka palveli parhaalla mahdollisella tavalla lajista innostuneita suunnistuksen harrastajia. Matkoista sai valita pituuden (5-20km) sekä vaikeusasteen välillä – jokaiselle jotakin. Raatojuoksun yhteislähdössä metsään juoksi yli 1100 suunnistajaa. Metsään ei syntynyt jonoja, vaikka muita suunnistajia näki metsässä jatkuvasti. Kisa-alueella kaikki oli lähellä, palveluista tarjolla oli tarpeellisimmat ja tunnelma suunnistajien keskuudessa korkealla.

raato3
Joukkuepaidan maastoväritys tuki ensilumella suunnistetussa Raatojuoksussa mukavasti joukkuehenkeä. Joukkue maastoutuu metsään niin kesällä kuin talvellakin. Raatojuoksun yhteislähdössä starttasivat Heikki O, Heikki V, Pekka, Eve ja Riikka.

Idea Raatojuoksusta joukkueen kauden päättäväksi suunnistustapahtumaksi keksittiin Jukolan purkupalaverissa alkusyksystä. Raatojuoksu oli urheilutapahtumana tarpeeksi haastava ja tarjosi

motivaatiota loppukauden suunnistuksiin. Piirien yhteinen suunnistusjoukkue antaa suunnistuksesta kiinnostuneille reserviläisille mahdollisuuden ylläpitää ja kehittää kenttäkelpoisuuttaan, jonka yksi kulmakivi on suunnistustaito. Joukkue on tarkoitettu rivireserviläisille, jotka haluavat voittaa itsensä ja omalla osallistumisellaan viedä joukkueen yhä parempaan suoritukseen.

Syrjäisen pellon rauha rikkoontui 1100 jalkaparin sännätessä lähtölaukauksesta täysillä metsään.
Syrjäisen pellon rauha rikkoontui 1100 jalkaparin sännätessä lähtölaukauksesta täysillä metsään.

Jukola-joukkueen kautta pääsee helposti mukaan myös muuhun reserviläistoimintaan. Jukola-joukkueen yhteiset tapaamiset, treenit, kisamatkat ja elämykset ovat ainutlaatuisia – ja niitä saa vain osallistumalla. Tervetuloa mukaan!

Kiitokset kaikille 2016 Jukola-joukkueissa kisanneille!

Heikki Valkonen, JJOHT

Jaa uutinen: