02/2016 uutiset

Kansallisen veteraanipäivän vietto Helsingissä 27.4.

Veteraanien kunniaksi Helsingin varuskunta, Helsingin kaupunki sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöt suorittivat Kansallisena veteraanipäivänä lipunnoston ja seppeleen laskun kello 10.00 Mannerheimin aukiolla ja seppeleiden laskut Hietaniemen hautausmaalla kello 10.20.

Tilaisuuteen osallistuivat Helsingin varuskunnasta: Varuskunnan päällikkö eversti Ahti Kurvinen. Varuskunnan komendantti majuri Jari Puiras. Sotilaspastori Risto Kaakinen Kaartin jääkärirykmentistä ja kunniaosasto lippuineen Kaartin jääkärirykmentistä sekä Kaartin soittokunta.

Veteraanijärjestöt asettivat lippulinnan tilaisuuteen. Lippulinnan järjestymisestä ja johtamisesta vastasi Helsingin seudun Sotaveteraanipiiri. Helsingin seudun Sotaveteraanipiiri vastasi myös Suomen lipusta, kahdesta airuesta ja lipun kantajasta.

Lipunnosto- ja seppeleenlaskutilaisuuden jälkeen järjestettiin kahvitilaisuus ja konsertti Helsingin kaupungintalossa, jossa esiintyi Kaartin soittokunta. Konsertin alussa kuultiin Helsingin kaupungin ja Helsingin varuskunnan tervehdykset.

IMG_8904
Juha Enlund johti lippulinnaa.

IMG_8906
Kaartin Jääkärirykmentin seppelpartio.

IMG_8908
Marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsas.

IMG_8913
Kaartin soittokunta johtajanaan Ville Paakkunainen.

IMG_8920
Kaartin Pataljoonan kunniakomppania.

IMG_8928
Veteraanijärjestöjen lippulinna.

IMG_8939
Helsingin kaupungin ja varuskunnan edustajat laskivat seppeleen.

Jaa uutinen: