05/2016 uutiset

Kansainvälisyyttä Santahaminassa

Puolentoista sataa henkilöä, mukaan lukien kattava kansainvälinen edustus CISOR:sta kokoontui Reserviläisliiton järjestämään Suomen puolustusratkaisu -kongressiin 15.10. Santahamina-talolle. Reserviläisliitto on CISOR:n (Euroopan aliupseerien yhteistyöjärjestö) puheenjohtajamaana 2016-2018 ja kyseinen kongressi oli puheenjohtajuuskauden avaustapahtuma. Paikalle oli saatu erittäin arvovaltainen puhujajoukko alkaen tasavallan presidentistä Sauli Niinistöstä ja puolustusvoimien komentaja, Kenraali Jarmo Lindbergistä.

file
Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savola piti avauspuheen.

file1-2
Kenraali Ilkka Laitisen tervehdyspuhe.

Paikalla olleiden suomalaisten ammattisotilaiden englanninkielen taito oli huomattavan hyvä, niin puheteknisesti kuin kieliopillisesti.

Ohjelma oli suunnattu erityisesti kansainvälisille vieraille.  Kongressi esitteli niitä seikkoja joiden perusteella Suomi on päätynyt säilyttämään yleisen asevelvollisuuden. Nykytrendinä joissakin muissa Euroopan maissa tuntuu olevan paluu ammattiarmeijasta valikoivaan asevelvollisuuteen. Presidentti Niinistö käsitteli omassa osuudessaan myös mm. Syyrian tilannetta ja kansainvälisen yhteisön heikkoa auttamiskykyä. Tilaisuudessa oli myös kansanedustajista (Veera Ruoho (Perussuomalaiset), Krista Mikkonen (Vihreät) ja Pertti Salolainen (Kokoomus) koostunut keskustelupaneeli, jota veti Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola (Keskustapuolue). Aiheissa sivuttiin mm. Suomen Nato-suhdetta.

file1
Musiikista vastasi Kaartin soittokunta.

file1-1
Presidentti Niinistön puhe.

file-2
Tapahtuma keräsi paikalle paljon kotimaista mediaa.

file2-2

Kaiken kaikkiaan tilaisuus oli onnistunut. Kansainvälisiltä vierailta kuultiin monipuolisesti kysymyksiä annettuihin puheenvuoroihin ja keskusteluihin. Tämä oli varmasti myös yksi tilaisuuden tarkoituksista. Paikalle oli saatu myös hyvin valtamediaa, joka viikonlopun aikana uutisoikin tapahtumasta ja siellä annetuista puheenvuoroista. Tämän kaltainen näkyvyys on ehdottomasti eduksi reserviläistoiminnalle.

Kapt res Jyri Vilamo Helsingin Reserviupseeripiirin Kenttätykistökerho

Jaa uutinen: