04/2019 uutiset

Jüriöön ampumakilpailu Virossa 21.04.2019

Alkukohdistukset

Lauantaiaamuna tapasimme joukkueen ja valmentajan kanssa Länsiterminaalin edustalla yhtä tiimiläistä lukuunottamatta. Matka Viroon meni hyvissä tunnelmissa laivassa. Taas alkoi henkinen valmistautuminen hienoon arvokilpailuun. Juriöö Karikas on vuosittain järjestettävä Viron Kaitseliitin organisoima ampumakilpailu, johon osallistuu paikallisten kilpailijoiden lisäksi jokunen ulkomaalainen joukkue. Tänäkin vuonna pääsin edustamaan Helsingin Reserviläispiiriä piirin edustusjoukkueessa, jonka valmentajana toimi tänäkin vuonna Jari Gerasimoff. Kilpailijoina joukkueessa oli allekirjoittaneen lisäksi Teemu Potkonen, Hannu Uronen ja Ilkka Koljonen.

Saapumispäivänä kävimme kuittaamassa itsellemme Viron puolustusvoimien IMI Galil -rynnäkkökiväärin ja patruunoita. Tänä vuonna saimme käyttöömme myös 150 metrin ampumaradan elektronisine taululaitteineen kohdistamista varten. Aikaa jäi niin hyvin käytettäväksi, että pidimme myös lyhyet ja ytimekkäät treenit Jarin johdolla. Illan koittaessa siirryimme hotellin kautta syömään ja lopuksi aloimme valmistautua kilpailuun.

Kilpailupäivänä radalla saimme taas saman tutun aseen ja reilusti patruunoita. Ilmoittautumisen ja aseiden vastaanottamisen jälkeen siirryimme muotoon ja kilpailunjohto piti kilpailupuhuttelun. Sitten kisa alkoi. Rastit olivat hyvin samantyylisiä kuin Sovelletussa Reserviläisammunnassa ja practical-ammunnassa. Jokaisella rastilla oli tosin kohtalaisen matala osumakerroin, eli rastit olivat hidastempoisia ja osumilla oli paljon suurempi merkitys kuin suoritusajalla. Kilpailu koostui kolmesta pistoolirastista ja kolmesta kiväärirastista. Kiväärirasteilla oli Juriöön kilpailun tapaan haastavasti asetellut taulut, joita oli myös suojattu sakkotauluilla, joihin osumisesta rankaistaan miinuspisteillä.

Kilpailussa pärjäsimme erinomaisesti. Pistooliosion voitti Hannu, toiseksi tuli Lauri, Ilkka viidenneksi ja Teemu oli 14. Kivääriosiossa Teemu oli kolmantena, Ilkka 11., Hannu 14. ja Lauri oli 37. Näillä suorituksilla irtosi tällä kertaa joukkuekilpailun voitto ja kiertopalkinto saatiin 5:nnen kerran taas Suomeen.

Alkupuhuttelu

Hannu, Teemu, Lauri ja Ilkka tauolla ennen viimeistä kivääriosuutta

Nuorten ja aikuisten pokaalit

Se oli sitten siinä! Voitto!

Taktiikkapalaveria välillä

Teemu Potkonen pokaalia noutamassa Jüriöö puistossa

Teksti Lauri Jantunen

Jaa uutinen: