06/2015 uutisetjukolakuva 1

Metsässä meno maistuu, eikä juosta tarvitse kuin seuraavalle rastille

jukolakuva 2

Maalissa fiilis on aina hyvä ja reitin kommellukset muuttuvat plus merkkisiksi

Jukolaan valmistautuminen alkaa

Suunnistustapahtumat ovat tältä erää loppuneet. Peruskunnon ylläpito ja korttelirastit jatkuvat läpi talven. Ensi kevään suunnistukset ja kesän alun Jukola ovat jo kuitenkin mielessä.

Jukolasta kiinnostuneille järjestettiin tapaaminen, jossa palautettiin viime kesän Paimion tapahtumia mieleen ja ruodittiin erilaisia suunnistukseen ja joukkueiden järjestämiseen liittyviä asioita. Voi sanoa että vain hyviä muistoja on mielessä Jukoloista joissa on tullut juostua. Ilta oli erittäin hauska ja oikein alkoi harmittamaan, ettei suunnistustapahtumia syksyllä enää ole.

Syksyn mittaan oli mahdollista käydä useilla pimeäsuunnistuksilla, joita ei keväällä ole mahdollista järjestää. Valoisalla ei kovin kummoista suunnistustaitoa vaadita. Suunnistaminen vauhdissa erottaa jyvät akanoista ja juoksukunto tietysti kärjen harrastajista.

Kevättalvella tapaamme 14.2.2016 ampumahiihdon merkeissä ja pian sen jälkeen eri kuntorasteilla eri puolilla pääkaupunkiseutua. Porukalla on mahdollista järjestää kaikille kyyti ja matkalla voi virittäytyä suunnistustunnelmaan, varsinkin paluumatkalla riittää juttua jälkipeleissä. Ilmoittaudu kiinnostuneeksi ja postituslistallemme ilmoittautumislomakkeella: www.hrup.fi/jukola/  listalla olo ei sido mihinkään. Joukkueet kootaan vasta keväällä, listalle ilmoittautuneista.

Suunnistustapahtumia järjestetään huhtikuun alusta lähtien, melkein joka päivä, joka viikko. Heti alkuun kannattaa hankkia nastalliset suunnistuskengät, jotka suojaavat liukastumisilta ja mahdollistavat vauhdin pitämisen metsässä. Korkeavartiset suunnistuskengät suojaavat nilkkoja epätasaisessa maastossa vääntymiltä ja nyrjähdyksiltä. Lisäksi tarvitaan peukalokompassi, eikä muuta. Karttamaksu on 6-7 € ja opastus on järjestetty hyvin:

www.suunnistavauusimaa.fi -> kuntosuunnistuskalenteri

Teksti ja kuvat

Heikki Valkonen

Jaa uutinen: