02/2015 paakirjoitus

Piirin puheejohtaja Juha Parkkonen ja varapuheenjohtaja Timo Soininen laskivat piirin seppeleen.

Juhlaviikonloppu maissa ja laivalla

Reserviläisliiton 60-vuotisjuhalvuoden päätapahtuma vietettiin Helsingissä. Juhlapäivän virallinen ohjelma alkoi Hietaniemen hautausmaalla, jossa liiton ja Helsingin Seudun Reserviläispiirin edustajat laskivat seppeleet sankariristille että Mannerheimin paadelle. Tilaisuuteen osallistuivat myös piirien lipusta koottu lippulinna. Lippulinnaa johti piirimme puheenjohtaja Juha Parkkonen.

Suomen lipunkantajina toimivat Aatos Ahlsten ja lippuvartioina Timo Elolähde ja Juha Enlund. Liiton lippua kantoi helsinkiläinen Juuso Juntunen. Helsingin Seudun Reserviläispiirin lippua kantoi Juha Matikainen. Yksityiskohtana mainittakoon, että Etelä-Karjalan piirin lippua kantoi helsinkiläinen konkari Jukka Kalervo. Jukka Kalervo toimi jo vastaavassa tehtävässä liiton 20-vuotisjuhlissa vuonna 1975.

Liiton juhlavuosikokous pidettiin hotelli Presidentissä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Erkki Andersson. Hänen johdollaan käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Kokouksessa kutsuttiin liiton uudeksi kunniajäseneksi aiempi puheenjohtaja Markku Pakkanen. Samassa yhteydessä julkistettiin reserviläiskyselyn tulokset, jossa todettiin, että Nato-jäsenyyteen suhtautuminen on muuttunut. Epävarmojen henkilöiden määrä on kasvanut.

Juhlaviikonloppu jatkui Baltic Queen-laivalla juhlavissa merkeissä. laivamatkaan osallistui noin 1400 liiton jäsentä eri puolilta maata. Tilaisuus oli Reserviläisliiton historian suurin yksittäinen tapahtuma. Matkan aikana liiton jäsenillä oli oiva mahdollisuus tavata muiden piirien jäseniä ja vaihtaa kokemuksiaan reserviläistoiminnasta.

Tallinnassa liitto oli järjestänyt halukkaille mahdollisuuden vierailla mm miehitysmuseossa, KGB-museossa ja Merimuseossa. Päivällä laivalla tietoiskuissa esiteltiin mm paikallisjoukkoja ja Viron Kaitseliiton toimintaa. Paikallisjoukkoja esitteli helsinkiläinen Antti Heikkilä ja Kaitseliittoa lipnik Alar Olup. Pääjuhlassa juhlapuheen piti eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma.

Juhlaviikonloppu oli varsin onnistunut kokonaisuus, johon osallistuneet olivat tyytyväisiä.

Liittokokouksen puheenjohtajana toimi Erkki Andersson. Kuva: Lotta Hietaniemi

Liiton puheenjohtajisto laski seppeleen sankariristille.
Liiton puheenjohtaja Mikko Savola tutustui esittelypisteisiin. Kuva: Lotta Hietaniemi
Piirien lippulinna saapui sankariaukiolle.

Jaa uutinen: