05/2020 uutiset

Intomielisten ilta – kivääriammunnat HRUP:n nuorille upseereille Santahaminassa

HRUP:n nuoret upseerit tarkistamassa ampumatuloksiaan.

Kesäkuun alkupuoliskolla, eli korona-kevään rajuimpien rajoitusten päätyttyä, HRUP:n toiminnanjohtaja Tomi Alajoki sai mainion idean: Piirin nuorille jäsenille pitäisi syksyllä järjestää kivääriammunnat Santahaminassa. Tapahtuman järjestäjiksi valikoitui HRUP:n Nuorten toimikunta yhdessä MPK:n Etelä-Suomen Maanpuolustuspiirin ampumajehun, Junnu Liesimaan, kanssa. Sopivan päivämäärän löydyttyä, Nuorten toimikunta otti tapahtumasta kopin tavanomaisella tarmokkuudellaan. Tapahtumaan kohdistunut mielenkiinto ja myyvä markkinointiviesti aiheutti tapahtuman maksimiosallistujamäärän lähes täyttymisen vain muutamassa päivässä.

Nuorten toimikunnan edustaja houkuttelee nuoria jäseniä mukaan maanpuolustustoimintaan ja esittelee harrastusmahdollisuuksia.

Intomielisten ilta järjestettiin 22.9. Santahaminassa – osallistujia oli 25 ja toimitsijoita 9. Yhteensä 11 kerhoa oli edustettuina. Ohjelmassa oli sekä Junnun johtamaa kivääriammuntaa AK-tyylisillä aseilla, että Nuorten toimikunnan esittely-/juttelurasti. Joukko jaettiin kahtia niin, että ammunnassa ja juttelurastilla oli sopivan pienet porukat, jotka reilun tunnin jälkeen vaihtoivat toiseen ohjelmanumeroon. Ammunnassa osallistujat pääsivät ampumaan pari lämmittelysarjaa ja muutaman 10 laukauksen kilpasarjan makuulta 150 metristä. Esittelyrastilla kerrottiin vapaamuotoisesti piirin toiminnasta, yleisesti ammunnan ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen harrastamisesta sekä tiedusteltiin osallistujien kiinnostusta ja osallistumista näihin. Oli mukava huomata että osallistujista noin puolet harrastivat jotain toimintaa (SRA:ta, ammuntaa kerhon Luola-vuoroilla, MPK:n kursseja jne.) ja että ”nukkuvien jäsenten puolikas” kuitenkin oli innostunut osallistumaan Intomielisten iltaan, jolloin heitä kannustettiin mukaan muuhunkin toimintaan.

Esitettyjen vastausten, kommenttien ja naamalukemien pohjalta Intomielisten ilta oli selkeästi onnistunut. Tosin, kukapa nyt ei haluaisi viettää tiistai-illan kivääriradalla? Mutta tarkempi ja toimikunnalle tärkeämpi huomio oli että tällaiselle illalle selkeästi on kysyntää: Ilmoittautuminen täyttyi lähes välittömästi ja paikalle tuli sellaisia jäseniä, joita ei muualla (ainakaan tähän asti) ollut maanpuolustuksessa juurikaan näkynyt. Tapahtuma täytti siis myös Nuorten toimikunnan toiminnan päätavoitteet: Nuorille jäsenille suunnatun mielekkään toiminnan järjestäminen ja piirin nuorten jäsenten aktivoiminen mukaan maanpuolustustoimintaan. Intomielisten ilta onkin jo lisätty toimikunnan toimintasuunnitelmaan vuodelle 2021 – nuoret upseerit, silmät tarkkana sähköpostin lukemisessa ja tervetuloa mukaan seuraavalla kerralla!

Axi Holmström

Nuorten toimikunnan puheenjohtaja

Helsingin Reserviupseeripiiri

Kuvat Tuomas Hauvala.

Viimeiset saatesanat ja motivoinnit toimintaan illan päätteeksi.

Jaa uutinen: