01/2016 uutiset

Ilmavoimien vuosipäivän seppeleenlasku Hietaniemessä

Juha-Matti Laurio, kuva: Maria Laurio

On leuto maaliskuinen sunnuntai kun Helsingin Hietaniemen hautausmaan uuden siunauskappelin edustalle kokoontuu joukko tummiin pukeutuneita reserviläisiä. Puheenjohtajan annettua viimeisen ohjeistuksen asettuu lipunkantaja parijonon kärkeen. Helsingin Reserviupseerien Ilmailukerhon ja Helsingin Reservin Ilmailuosaston on aika kunnioittaa sankarivainajien muistoa ilmavoimien vuosipäivänä.

Jo paria päivää aikaisemmin oli vietetty vuosipäivän eli maaliskuun kuudennen  juhlallisuuksia ilmavoimien joukko-osastoissa eri puolilla maata.

SONY DSC

Arvokas marssi kohti seppeleenlaskupaikkaa voi alkaa. Perillä joukko asettuu riviin  Sankariaukiolle, jonka monumentteina ovat Wäinö Aaltosen suunnittelemat marsalkka Mannerheimin hautamuistomerkki ja Sankariristi.

Itse vuosipäivää vietetään Suomen ilmavoimien perustamisen kunniaksi. Monelle evp-upseerille paraatiperinne joukko-osastoissa on vaihtunut Sankariristillä vietettävään seppeleenlaskuhetkeen. Tilaisuus on arvokas tapa kunnioittaa sankarivainajien muistoa ja seppeleenlaskuun osallistuu niin konkareita kuin ensikertalaisiakin.

Syyskuun seitsemäntenä on jälleen aika sonnustautua ilmavoimiensiniseen mantteliin tai tummaan päällystakkiin uudelleen. Tuolloin suuntana on jälleen Hietaniemi. Vain hautamuistomerkki vaihtuu, kun seppele lasketaan ilmavoimien vainajien päivänä ns. alppilentäjien muistomerkille.

Jaa uutinen: