02/2016 puheenvuoro

HRUP:n puheenjohtajalta

Kevät yrittää epätoivoisesti syrjäyttää talven, ja toiminta siirtyy samalla kohti aktiivisinta kautta. Valoisat illat ja lämpimät kelit antavat mitä parhaimpia edellytyksiä harrastaa ja harjoitella taitoja käytännössä. Santahaminan vahvistetun ympäristöluvan myötä piirin ampumatoiminta voi jatkua toistaiseksi myös arki-iltaisin, mikä on erittäin hyvä uutinen. Samoin kevään myötä erilaiset iltarastit ja vastaavat tapahtumat ovat myös käynnistyneet. Näissäkin meidän jäsenistömme jäsenet ovat aktiivisesti mukana järjestelyissä, tilaisuudet ovat avoimia kaikille siten myös meille reserviläisille. Suunnistus on kuitenkin jokaiselle upseerille erittäin tärkeä taito hallita, ja iltarasteissa on käytännössä jokaiselle sopivia vaihtoehtoja niin maastojen kuin fyysisen haastavuuden osalta.

Pienoispistoolin ja sotilaspistoolin pika-ammuntasarjat ovat myös käynnistyneet Santahaminassa. Kyseessä on sarjakilpailu, ja jokaisen ampujan kolme parasta tulosta huomioidaan. Kannattaa siis osallistua aktiivisesti ja maksimoida omaa tulosta, tarkempi ohjelma löytyy piirien nettisivuilta Ampumatoiminta-osiosta. Sieltä löytyy myös muuta tietoa piirien ampumatoiminnasta ja tuloksista.

Piirin retkeilymaja Spjutsundissa saa kunnallistekniikkaliittymän kautta vihdoinkin puhtaan veden ja viemäröinnin. Kaivuutyöt on käynnistetty ja puhdas, juomakelpoinen vesi saadaan käyttöön hyvissä ajoin ennen kesää. Samalla tehdään myös joitakin muita parannustöitä, jotta saadaan panostuksesta mahdollisimman paljon hyötyä. Majatoimikunta tiedottaa tästä tarkemmin, kun asiat etenee. Piirimajasta tulee joka tapauksessa käyttömukavuudessa vielä parempi, ja sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää kerhojen toiminnassa. Muistutan myös 18.5. järjestettävistä majatalkoista. Jokainen käsipari on arvokas, kun laitetaan maja ja sen ympäristö kuntoon talven jäljiltä. Ilmoittautumiset voi lähettää piiritoimistolle.

Vuosittainen näkyvyystapahtuma Reservi Tutuksi järjestetään tuttuun tapaan Helsingin Narinkkatorilla 7.5. Paikalla tulee olemaan eri MP-järjestöt, miehistökuljetusvaunu Pasi, Ekoaims laseraseammunta kiväärillä ja pistoolilla ja info-teltat. Tervetuloa osallistumaan!

RETU:n jälkeisenä maanantaina 9.5. pidetään Helsingin Reserviupseeripiirin kevätkokous Katajanokan Kasinolla. Sääntömääräisten asioiden lisäksi tänä vuonna käsitellään myös sääntöjen jäsenyyspykälän muutosesitystä. Esitys koskee tukijäsenyyttä, ja se on tarkemmin esitelty kokouskutsussa, joka on lähetetty jokaiselle kerholle. Toivon aktiivista osallistumista kokoukseen.

Caspar von Walzel, puheenjohtaja@hrup.fi

Jaa uutinen: