04/2021 uutiset

HRUP:lle uusi järjestöupseeri

ARI RANTO aloitti Helsingin Reserviupseeripiirin uutena järjestöupseerina 17.8.2021. Hänellä on pitkä ja laaja kokemus vapaaehtoisen maanpuolustuksen saralta.

Ari on rannikkotykistön peruskoulutettu RTK:n reserviupseerikurssilta 190. Varusmiespalveluksen jälkeen hän on työskennellyt va. opetusupseerina Vaasan Rannikkopatteristossa sekä osallistunut koulutuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen mm. MPK:n kouluttajana. Sotilasarvoltaan hän on reservin komentajakapteeni.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Ari on tehnyt pitkän uran liike-elämän palveluksessa. Suurta osaa hänen työurastaan yhdistävät turvallisuus ja varautuminen sekä tietotekniikka ja viestintä. Hän on myös suorittanut alueellisen maanpuolustuskurssin. Helsingin Reserviupseeripiirin järjestöupseerina hän tuo kokemuksensa sekä verkostonsa koko Helsingin piirin, reserviläiskentän ja maanpuolustuksen hyväksi.

Ari on ollut Suomen Reserviupseeriliiton jäsenyhdistyksen jäsen yhtäjaksoisesti vuodesta 1989 toimien erilaisissa vastuutehtävissä yhdistys-, piiri- ja liittotasolla. Tällä hetkellä hän toimii Nurmijärven Reserviupseerikerhon varapuheenjohtajana, Uudenmaan Reserviupseeripiirin hallituksen jäsenenä sekä Suomen Reserviupseeriliiton liittovaltuuston varajäsenenä. Keskittyessään uuteen päivätyöhönsä luottamustehtävät jäävät luonnollisesti vaiheittain pois.

Ari on kiinnostunut suomalaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä ja keskustelusta. Vapaalla hän viettää aikaansa perheen ja maanpuolustusharrastuksen ohella myös retkeillen ja luonnossa liikkuen.

Järjestöupseerin tehtäviin kuuluvat mm. piirin koulutus-, edustus-, ammunta- ja liikuntatapahtumien järjestelyt sekä perusyhdistysten toiminnan tukeminen ja kehittäminen. HRUP:n uuden järjestöupseerin tavoittaa numerosta 045 862 4648 sekä sähköpostitse osoitteella jarjesto@hrup.fi.

Jaa uutinen: