06/2018 uutiset

Helsingin reserviupseeripiiri palkitsi ansioituneita

Reserviupseeripiirin Maanpuolustuksen suunnannäyttäjä – palkinnon sai Sinisen reservin yhteysupseeriviirikkö. Viirikön päällikkö kapteeniluutnantti Sami Linnermo nouti palkinnon myhäillen, edellisenä vuonna palkinnon sai Rannikkoprikaati. Viirikkö toteuttaa merivoimille yhteysupseeritehtäviä. Noin 60 henkilön ”yksikkö” koostuu vapaaehtoisista reserviläisistä. Henkilön erikoisosaaminen ja kielitaito on tärkeämpi kuin merivoimatausta. Henkilöstöstä 2/3 -Helsingin piirien jäsenistöä, 1/3 Turun seudulta. Vuonna 2018 yhteensä noin 500 KH-vuorokautta reserviläisjohtoisesti.  Tehtävinä yhteysupseeritoiminta monikansallisissa harjoituksissa, laivastovierailuissa ja tapahtumissa.  Vuonna 2018 mukana CHENS konferenssissa (Chiefs of European Navies), NoCo2018 (Northern Coast 40 sotalaivan Itämeren harjoitus). 2017: Kiinan laivastovierailu, Tall Ships Race Kotkassa ja Turussa ja monet muut kansainväliset tapahtumat. Maanpuolustuksen suunnannäyttäjäpalkinto on ollut jaossa vuodesta 2005. Se on myönnetty maanpuolustusta erityisesti edistäneille henkiloille, joukko-osastoille tai muille maanpuolustustahoille.

 

Kiinan laivastovierailu 2017 Katajanokalla

Yhteysupseerit kannella

Yhteysupseerit CHENS tapahtumassa 2018

Maanpuolustuksen suunnannäyttäjäpalkittu yhteysupseeriviirikön päällikkö kaptltn Sami Linnermo ja piirin puheenjohtaja ylil Caspar von Walzel

Piirin pitkäaikaiset tekijämiehet palkittiin työstään

Reserviupseeripiiri kiitti täyden neljän vuoden kauden piirihallituksessa olleita jäseniään piirin standaarilla: Puheenjohtaja ylil Caspar von Walzel, 1. varapuheenjohtaja komkapt Timo Niiranen ja 2. varapuheenjohtaja vänr Pauli Sortti. Von Walzel ja Niiranen ovat olleet piirihallituksessa kaksi täyttä nelivuotiskautta.

Sortti, von Walzel ja Niiranen

Jaa uutinen: