06/2017 uutiset

Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto Nuku Rauhassa -päätapahtumassa

NUKU RAUHASSA -hanke huipentui Helsingin Kansalaistorilta Töölönlahdelle ulottuvaan ilmaiseen ja yleisölle avoimeen päätapahtumaan 19. – 20.8.2017. Maanpuolustusta ja kokonaisturvallisuutta esittelevässä tapahtumassa nähtiin mielenkiintoisia kalustoesittelyjä ja toimintanäytöksiä. Töölönlahden pintapelastusnäytökset helikopterilla, tapahtumatorin ensisammutusnäytökset sekä etsintä- ja pelastuskoiraesitykset olivat mukaansa tempaavia. Sotilaskodin pisteissä oli saatavana huokealla herkullista ruokaa ja perinteiset munkkikahvit.

Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto osallistui tapahtumaan omalla infopisteellään. Tärkeimpänä tavoitteena oli kertoa, millaista toimintaa reserviläisyhdistyksessä on ja näin houkutella mukaan uusia jäseniä. Helsingin Reserviupseeripiirin toimintaa esiteltiin rinnan Viestiosaston kanssa.

Myös pioneeri- ja suojelutoiminnan esittely oli tärkeä teemamme. Tarjosimme mahdollisuuden tutustua mm. telamiinaan, pohjamiinaan ja miinaharavaan. Isät ja pojat, äidit ja tyttäret tekivät kilvan hauisliikkeitä telamiinalla. Moni muisteli miltä tuntui kantaa kuutta telamiinaa kerralla. Reservin luutnantti Päivi Grönroos esitteli pohjamiinan toimintaperiaatetta ja millaisia herätteitä siinä on. Kentälle hahmotellun, osin raivatun miinakentän tuntumassa reservin vänrikki Jan Falck ohjasi miinaharavan toiminnan testausta. Moni nuorempikin perheenjäsen tunnisti laitteen metallinpaljastimeksi. Suojelutoimintaan liittyvästä säteilyn mittauksesta ja ilmanäytteiden ottamisesta kertoi kollegoiden ohella reservin kapteeni ja kemisti Timo Lukkarinen.

Vaikka tapahtuma kesti kaksi päivää, riensi aika kuin siivillä. Infopisteellämme vieraili monen ikäisiä, innostuneita ihmisiä. Jo ensimmäisen päivän alussa luovuttiin kävijöiden lukumäärän laskennasta. Tavattiin tuttuja ja tutustuttiin uusiin ihmisiin, myös pioneereihin eri puolelta Suomea. Saimme kokemusta siitä, mistä ihmiset ovat tällaisissa tapahtumissa kiinnostuneita. Erilaiset välineet ja niiden omakohtainen kokeilu tuntui innostavan, ja ennen kaikkea naapuriteltan Noptel ammunta. Tiedonvaihto reserviläistoiminnan eri muodoista tuntui olevan tarpeen, hylsyt vain lensivät. Onnistuneen viikonlopun tuoksinassa saimme uusia jäseniä Pioneeriosastoon!

Teksti ja kuvat: Timo Lukkarinen
Puheenjohtaja
Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto

Päivi Grönroos esitteli miinakalustoa.

Timo Lukkarinen ja säteilynmittausvälineet.

Jan Falck miinaharavineen.

Jaa uutinen: