2023-01


Everstiluutnantti Jouni Suokas Kaartin pataljoonan komentajaksi

Kaartin pataljoonan komentaja vaihtuu 1.3.2023. Uutena komentajana aloittaa everstiluutnantti Jouni Suokas. Hän siirtyy tehtävään Pääesikunnasta. Pataljoonan komentajan vaihtotilaisuus järjestettiin Kaartin jääkärirykmentissä Santahaminassa 28.2.2023.

– Kaartilaiset, otan vastaan komentajan tehtävän luottavaisin mielin. Teen parhaani tehtävässäni. Odotan samaa teiltä. Jokaisen henkilön toiminta on merkityksellistä. Tiedän, että minulla on johdettavana ja tukenani ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstö.

Tuore pataljoonan komentaja painotti puheessaan yhteistyön merkitystä.

– Venäjän hyökkäys Ukrainaan on osoittanut, että sodan vaikutukset ulottuvat raakuudessaan yhteiskunnan kaikille sektoreille. Vain yhdessä tekemällä voimme varautua parhaiten maamme puolustamiseen. Toivon yhteistyön ja yhteistoiminnan jatkuvan kiinteänä myös jatkossa.

Pataljoonaa vuodesta 2021 johtanut everstiluutnantti Ari Helenius siirtyy Maavoimien esikuntaan Mikkeliin.

– Luovutan Kaartin pataljoonan komentajan tehtävät haikein mielin, mutta kiitollisena siitä, että sain toimia näin hienon ja perinteikkään joukon komentajana. Toivon, että tuette uutta komentajaa, kuten olette minuakin tukeneet. Toivotan pataljoonalle ja sen yhteistyökumppaneille menestystä tulevaan.

Kaartin pataljoonan komentajan vaihtotilaisuuteen Santahaminaan osallistui kutsuvieraiden ohella Kaartin jääkärirykmentin varusmiehet 1. ja 2. Sotilaspoliisikomppaniasta sekä Kuljetuskomppaniasta. Tilaisuuden päätteeksi Santahaminantiellä järjestettiin ohimarssi.

Teksti ja kuvat: Puolustusvoimat

Jaa uutinen: