VIIPURI VALLATTU!

Viipurin takaisinvaltauksesta 75 vuotta

Helsingin Reservin Sanomien lukijamatka ja Senioriupseerien kerhon syysretki

26. -28.08.2016

 

Asiantuntijaoppaana on KTM, ylil res Göran Lindgren, sotilasasiantuntijana maj evp Kari Salminen ja vastuullisena matkanjärjestäjänä Vihdin Liikenne Oy VL-Matkat, rekisteritunnus 4074/00/Mj Mv

Viipuri oli sekä suomalaisille että viholliselle tärkeä kohde. Suomalaiset joukot valtasivat Moskovan rauhassa luovutetun Viipurin takaisin taitavalla pihtiliikkeellä elokuun lopussa 1941. Varsinainen kaupunki saatiin haltuun lähes taistelutta, mutta erityisesti pohjoisesta ja idästä tapahtuva saarrostus merkitsi rajuja taisteluja. Lännestä suoritettu hyökkäys Viipurinlahden ylitse yllätti vihollisen, ja vasta Viipurin eteläpuolella suomalaiset joutuivat ankariin taisteluihin. Tutustumme valtausoperaatioon sen keskeisillä näyttämöillä tieolojen salliessa. Seuraamme erityisesti helsinkiläisen jatkosodan Ässä-rykmentin, JR 26:n sotatietä.

Matkareitti

  1. Päivä

Helsinki-Kouvola-Lappeenranta-Imatra-rajan ylitys-Enso-Jääski-Antrea-Kuukauppi-Kavantsaari-Ihantala-Portinhoikka-Tali-Viipuri.

  1. Päivä

Viipuri-Tali-Karisalmi-Mannikkala-Nuoraa-Sommee-Porlammi-Johannes-Uuras-Johannes-Kaijala-Karhula-Summankylä-Kaukjärvi-Viipuri.

 

  1. Päivä

Kiertoajelu ja -kävely kaupungilla. Vanhan tuomiokirkon rauniot ja suomalaisen kenttähautausmaan muistomerkki-Torkkeli Knuutinpojan tori-Viipurin linna ja linnan museot-Tervanimi-Kauppatori. Vapaata aikaa kaupungilla, minkä jälkeen lähdemme kohti rajaa ja Vaalimaata. Matkalla käymme tieolojen salliessa käymme tutustumassa Viipurinlahden ylimenoon 1941 Karppilan Harjuniemeltä käsin, koska varsinaisille lähtöalueille emme pääse. Käynti Säkkijärven kenttähautausmaalla. Rajan ylitys, kohti Helsinkiä, arvioitu tuloaika n. 22.00.

Matkan hinta on 462 €  /henkilö jaetussa  2-hengen huoneessa mikäli osallistujia on vähintään 30. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 40 €/koko ajalta.

Matkan hintaan sisältyy kaksi yötä Hotelli Viipurissa, puolihoito (aamiainen hotellissa 2 kertaa,  yksi illallinen hotellissa, yksi eväslounas ja illallinen Pyöreässä Tornissa, lounas Ruski Dvor ravintolassa), ryhmäviisumi ja sen hankinta, asiantuntijaoppaiden palvelut ja kuljetukset Vihdin Liikenne Oy:n turistibussilla. Matkan hintaan ei sisälly alkoholijuomia aterioilla, laskutuslisä 5 €/ lasku eikä henkilökohtaista vakuutusta.

Tämä matka on Helsingin Reserviupseeripiirin Senioriupseerien kerhon aloitteesta suunniteltu Helsingin Reservin Sanomien lukijamatka. Matkalle ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet avec. Mukaan mahtuu 45 ensin ilmoittautunutta. Ilmoittaudu siis ajoissa, viimeistään 20.6.2016!

Ilmoittautuminen matkalle:

VL-Matkat

Helena Kuosmanen

Puhelin 09-444774

Sähköposti helena.kuosmanen@vihdinliikenne.fi tai myynti@vihdinliikenne.fi