Turvallisuuden superviikonloppu 26.-27.5.2023

Toukokuussa pe 26. – la 27.5.2023 Helsingissä on turvallisuuden superviikonloppu.

Samanaikaisesti Rautatientorilla ja Messukeskuksessa voi tutustua kokonaisvaltaisesti suomalaisiin turvallisuusviranomaisiin ja -järjestöihin. Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Pääkaupunkiseudun turvallisuuspäivät 26.-27.5.2023 Rautatientorilla

Perjantaina ja lauantaina on Turvallisuuspäivä-tapahtuma Rautatientorilla.

Tapahtuma keskittyy perjantaina nuoriin ja lauantaina lapsiperheisiin. Molempina päivinä on kohderyhmänä luonnollisesti myös kaikki turvallisuudesta kiinnostuneet pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan asukkaat.

Rautatientorilla näytteilleasettajia on lähes 20 viranomais- ja järjestökentästä. Mukana ovat muun muassa Helsingin kaupungin pelastuslaitos, Helsingin poliisi, Tulli, Rajavartiolaitos, Liikenneturva ja Naisten valmiusliitto.

Tapahtuman järjestää Maanpuolustuskoulutusyhdistys Etelä-Suomi (MPK Etelä-Suomi).

Turvallisuuspäivä-tapahtuma Rautatientorilla on avoinna perjantaina kello 10–18 ja lauantaina kello 10–14.

Palokuntien Suomenmestaruuskilpailut 27.5.2023 klo 10-18 Messukeskuksessa

Lauantaina on samaan aikaan Messukeskuksessa Palokuntien SM-kilpailu, Jehu-malja. Kilpailun teemana on tänä vuonna pelastustoimi poikkeusoloissa.

Kilpailun osallistujat ovat sopimuspalokuntia eri puolilta Suomea. Kilpailu muodostuu kolmesta osiosta: tieto, taito ja kalusto. Kilpailun lisäksi esillä on laaja kattaus Helsingin pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien kalustoa, tietoa väestönsuojelusta sekä onnettomuuksien ehkäisystä. Tilaisuudessa ensinäytössä uusi pelastusyksikkö eli hööki eli paloauto.

Kilpailu on yleisötapahtuma, ja tervetulleita ovat kaikki pelastusalasta kiinnostuneet. Tilaisuus on maksuton. Tapahtuman järjestää tänä vuonna Helsingin kaupungin pelastuslaitos yhteistyössä Suomen Palopäällystöliiton kanssa.

Jehu-malja -tapahtuma on yleisölle avoinna kello 10–16, ja tämän jälkeen on mahdollisuus jäädä seuraamaan kilpailun palkintojen jakoa noin kello 17.

Voit seurata Jehu-malja -tapahtumaa Stadin brankkarin somekanavilla Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Jehu-malja -kilpailun verkkosivu on www.palokuntiensmkilpailut.fi