Tulta toukokuussa! -tapahtuma tulee taas

Tulta toukokuussa! on koko toukokuun 2023 käynnissä oleva kilpailu, jonka aikana paikallisia reserviläis- ja reserviupseeriyhdistyksiä kannustetaan järjestämään jäsenistölleen ampumatilaisuuksia.

Kilpailu järjestetään yhteistyössä Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton kesken.

Jokaista reserviläistä kannustetaan suorittamaan mahdollisimman monta, mutta vähintään yksi kymmenen laukauksen sarja toukokuun aikana. Jokaisesta päivästä, jolloin on ampunut vähintään kymmenen laukausta, saa suoritusmerkinnän oman yhdistyksensä kokonaissuoritusmäärään. Eko- ja ilma-aseilla suoritetut ammunnat lasketaan myös Tulta toukokuussa! -suorituksiin.

Ampumasuoritukset kirjataan verkkolomakkeelle, joka tullaan julkaisemaan liittojen sivuilla lähempänä tapahtumaa.

Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton yhteinen Tulta toukokuussa! -haastekuukausi järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja sen aikana ammuttiin yli puoli miljoonaa laukausta.

Osallistu teemawebinaareihin

Tulta toukokuussa! -tapahtuman aikana järjestetään kaksi webinaaria ammuntaan ja sen harrastamiseen liittyen:

ma 8.5.2023 klo 18–19

Webinaari I: Ampujan fysiologiset ominaisuudet ja miten niitä kehittää

ma 15.5.2023 klo 18–19

Webinaari II: Sovellettu reserviläisammunta SRA – miten päästä lajin pariin ja mitä harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia on
Webinaareista laitetaan jäsenistölle tarkempaa tietoa ja ilmoittautumisohjeet huhti-toukokuun vaihteessa.

Vuoden 2022 Tulta toukokuussa! -webinaaritallenteet ovat katsottavissa täältä. Webinaarit käsittelevät ammuntaharrastuksen aloittamista sekä yleisimpiä asetyyppejä ja turvallista asekäsittelyä, joten ne toimivat hyvänä pohjustuksena myös tämän vuoden tapahtumalle.

Aktiivisimmat palkitaan

Piirejä ja yhdistyksiä kannustetaan aktiivisesti ottamaan osaa haastetapahtumaan ja mahdollisuuksien mukaan järjestämään ammuntatilaisuuksia. Liitot palkitsevat kolme aktiivisinta piiriään prosenttiosuuksien mukaan suhteutettuna seuraavasti:

1. 500 euron kannustintuki
2. 300 euron kannustintuki
3. 200 euron kannustintuki

Yhdistyssarjoja on kaksi eli alle 150 jäsenen sekä 150 ja yli jäsenen yhdistykset. Kolme aktiivisinta yhdistystä molemmissa sarjoissa palkitaan seuraavasti (suhteutettuna prosenttiosuuksiin):

1. 500 euron kannustintuki
2. 300 euron kannustintuki
3. 200 euron kannustintuki

Lisäksi kaikkien haastetapahtumaan osallistuneiden ampujien kesken arvotaan Varustelekan lahjakortteja sekä liittojen tuotepalkintoja. Jokainen päiväkohtainen suoritusmerkintä on yksi arpa. Suomen Reserviupseeriliitto arpoo 3 x Varustelekan 100 euron lahjakortteja sekä 7 kappaletta tuotepalkintoja.

Tapahtuman jälkeen heti kesäkuun alkupuolella tiedotetaan, mitkä piirit ja yhdistykset ovat olleet aktiivisimpia sekä ketkä ovat voittaneet arvonnassa.

Teksti ja kuva: Suomen Reserviupseeriliitto