Tule ja tutustu – Reservi tutuksi 7.5.2016 Narinkkatorilla klo 11-17

Tervetuloa! Olemme järjestäneet Narinkkatorin Mauno Koiviston aukiolle Reserviläisten näkyvyystapahtuman. Jaamme tietoa Pääkaupunkiseudun reserviläistoiminnasta toiminnallisin rastein, Helsingin Reservin sanomien ja esitteiden välityksellä. Alueellamme on kymmeniä reserviläisyhdistyksiä, jotka jakautuvat alueellisiin- tai aselajiyhdistyksiin. Paikalla olemme klo 11-.17. ja saat nähdä seuraavat esittelypisteet:

Tutustu Kaartin Jääkärirykmentin Uudenmaan Jääkäripataljoonan PASI- panssariautoon SISU XA-180.

IMG_7071

Ampumista pääset kokeilemaan laserharjoitteluasein. Käytössä ovat harjoituspistooli- ja kivääri. Tästä vastaa Helsingin Reserviupseeripiiri.

Linkki HRUP:n sivuille: www.hrup.fi

Sinko- ja miinakalustorastilla voit käpistellä Apilasta, Kessiä, telamiinaa, pohjamiina ja kylkimiinaa. Tästä vastaa Helsingin Seudun Reserviläispiiri.

Linkki HELRESP:n sivuille: www.helresp.fi

Helsingin Rauhanturvaajat esittelevät toimintaansa, tule paikalle ja juttele Faittereiden kanssa, videoesitys.

Linkki Helsingin Rauhanturvaajien sivuille: http://www.helrt.org/

Helsingin Reserviupseeripiirin Viestiosasto on tuonut paikalle monipuolisen viestikaluston: LV217M, LV241, LV641, ABM puhelinkeskus, P78 kenttäpuhelin, Sanomalaite M83/90, Sanomalaite PARSA ja PVS.

Linkki Viestiosaston sivuille: http://www.rul.fi/viestiosasto/

Maanpuolustustoiminta on laajaa myös Killoissa. Eteläsuomen kiltapiiri esittelee toimintaansa. Kiltapiiri tukee toiminnallaan vapaaehtoista maanpuolustustyötä tekeviä jäsenkiltoja järjestämällä tapahtumia sekä avustamalla tapahtumiin osallistumista.

Linkki kiltojen sivuille: http://www.mpkl.fi/mpkl/mpklweb.nsf/sp?open&cid=content5BCE79-46

Veteraanikeräys. Keräyksellä tuemme sotiemme veteraaneja ja heidän puolisojaan. Osallistu keräykseen ja auta sotiemme veteraaneja!

Linkki sotaveteraanikeräyksen sivuille: http://www.sotiemmeveteraanit.fi/

Reserviläisurheiluliiton teltalla saat tietoa kunnon yllä pitämisestä ja voit testata puristusvoimasi siihen tarkoitetulla mittarilla. Jaossa on paljon esitemateriaalia kenttäkelpoisuuden ylläpitoon liittyvissä asioissa.

Linkki RESUL:n sivuille: www.resul.fi

Reserviläisten koulutus on Suomessa pääosin kanavoitu Maanpuolustuskoulutuksen kautta. paikalla on tietoa ja esitemateriaalia MPK:n kursseista ja niille pääsystä.

Linkki MPK:n sivuille: www.mpk.fi

Tule paikalle ja ota ystäväsi ja perheesi mukaan!