Talvisodan päättymisen muistopäivä 13.3.

Talvisodan päättymisestä tulee 13.3.2024 kuluneeksi 84 vuotta.

Helsingin kaupungin, Helsingin varuskunnan sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen yhteinen talvisodan päätymisen muistotilaisuus järjestetään Kasarmitorilla perinteisin menoin keskiviikkona 13.3.2024 kello 10.00.

Tilaisuuden ohjelma:
• Musiikkia / Kaartin soittokunta
• Seppeleenlasku Talvisodan kansalliselle muistomerkille
• Juhlapuhe
• Rukoukseen soitto / Kaartin soittokunta
• Seppelpartion lähettämiseen liittyvä sotilaspastorin puhe, jonka lopuksi seppelepartion lähettäminen Hietaniemeen
• Musiikkia / Kaartin soittokunta

Kasarmintorin muistotilaisuuden jälkeen n. klo 10.30 Helsingin kaupungin, Helsingin varuskunnan ja Sotaveteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen muodostama seppelpartio laskee seppeleet Hietaniemen hautausmaalla Sankariristille ja Suomen marsalkka Mannerheimin haudalle.

Veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen toivotaan asettavan lippulinnan tilaisuuteen Kasarmitorilla. Lippulinnan muodostamisesta, järjestäytymisestä ja johtamisesta vastaa Sotien 1939–1945 pääkaupunkiseudun perinneyhdistys. Helsingin Seudun Reserviläispiiri vastaa Suomen lipusta, kahdesta airuesta ja lipun kantajista. Lippulinna kokoontuu Kasarmitorilla 13.3.2024 klo 09.45 mennessä.

Lippulinnaan osallistuvia HRUP:n ja HELRESP:n yhdistysten lippuja ei tarvitse ilmoittaa erikseen. Riittää, että on paikalla edellä ilmoitettuna ajankohtana.

Lipunkantajien toivotaan pukeutuvan siistiin pääväriltään tummaan vaatetukseen. Vaatetuksen kanssa suositellaan käytettävän tummia tai mustia sormikkaita, tummaa lakkia ja valkoista tai tummaa kaulaliinaa.

Lisätietoja: Rauno Loukkola, pks @ tammenlehva.fi