Talvisodan päättymisen muistopäivä 13.3.

Talvisodan päättymisestä tulee 13.3.2023 kuluneeksi 83 vuotta.

Helsingin kaupungin, Helsingin varuskunnan sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen yhteinen talvisodan päätymisen muistotilaisuus järjestetään Kasarmitorilla maanantaina 13.3.2023 kello 10.00.

Tilaisuuden ohjelma:
• Oi kallis Suomenmaa / Kaartin soittokunta
• Seppeleenlasku Talvisodan kansalliselle muistomerkille. Seppelpartiossa sotaveteraani-järjestöt, Lottasäätiö, Helsingin kaupunki ja Helsingin varuskunta. Seppeleen tultua lasketuksi KAARTSK soittaa Suomalaisen ratsuväen marssi 30-vuotisessa sodassa alkuosan
• Juhlapuhe / Lottasäätiön toiminnanjohtaja Anne Nurminen
• Rukoukseen soitto / Kaartin soittokunta
• Seppelpartion lähettämiseen liittyvä sotilaspastorin puhe, jonka lopuksi seppelepartion lähettäminen Hietaniemeen / sotilaspastori Paavo Ranta
• Narvan marssi / KAARTSK

Kasarmintorin muistotilaisuuden jälkeen noin klo 10.30 Helsingin kaupungin, Helsingin varuskunnan ja Sotaveteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen muodostama seppelpartio laskee seppeleet Hietaniemen hautausmaalla Sankariristille ja Suomen marsalkka Mannerheimin haudalle.

Veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen toivotaan asettavan lippulinnan tilaisuuteen Kasarmitorilla. Lippulinnan muodostamisesta, järjestäytymisestä ja johtamisesta vastaa Helsingin seudun Sotaveteraanipiiri. Helsingin Seudun Reserviläispiiri vastaa Suomen lipusta, kahdesta airuesta ja lipun kantajista. Lippulinna kokoontuu Kasarmitorilla 13.3.2023 klo 09.45 mennessä.

Lippulinnaan osallistuvia HRUP:n ja HELRESP:n yhdistysten lippuja ei tarvitse ilmoittaa erikseen. Riittää, että on paikalla edellä ilmoitettuna ajankohtana.

Lipunkantajien toivotaan pukeutuvan siistiin pääväriltään tummaan vaatetukseen. Vaatetuksen kanssa suositellaan käytettävän tummia tai mustia sormikkaita, tummaa lakkia ja valkoista tai tummaa kaulaliinaa.

Lisätietoja: Rauno Loukkola, toiminnanjohtaja.hssvp @ kolumbus.fi