Senioriupseerien kerhon syysretki avec 28.9.2017

Tuusula ja erityisesti Tuusulan Rantatien alue oli jo 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkuvuosikymmeninä  Suomen eturivin kulttuurivaikuttajien asuinaluetta.

Senioriupseerien kerho järjestää syysretken avec 28.9.2017. Retki suuntautuu Tuusulaan ja retken teema on ”Kulttuuria ja sotahistoriaa Tuusulanjärven maisemissa”. Retken kohteina ovat Ilmatorjuntamuseo Hyrylässä, Tuusulan rantatiellä sijaitsevat Lottamuseo ja  Halosenniemen taidemuseo.

Lähtö retkelle tapahtuu Mannerheimin ratsastajapatsaalta Helsingistä klo 8.00 aamulla ja paluu samaan paikkaan n. klo 16. Retken päivämäärä 28.9. kannattaa jo varata kalentereihin. Tiedossa on mielenkiintoinen retki Tuusulanjärven kulttuurimaisemiin.

Retken käyntikohteet:

Ilmatorjuntamuseo

Ilmatorjuntamuseo on sotahistoriallinen aselajimuseo. Se avattiin yleisölle Hyrylässä kesällä 1969. Museossa esitellään Suomen ilmatorjunnan koko kehityskaari vuodesta 1925 aina nykypäivään. Museo käsittää kaksi suurta näyttelyhallia, palvelukeskuksen, 1700-luvulta olevan sotilasvirkatalon, ns. Kapteenin puustellin ja laajan ulkonäyttelyalueen.

Lottamuseo

Tuusulassa Rantatiellä Syvärannan tilalla sijaitsevan Lottamuseon tehtävänä on kertoa jälkipolville Lotta Svärd -järjestön monipuolisesta ja arvokkaasta työstä Suomen itsenäisyyden hyväksi rauhan ja sodan aikana. Museon päänäyttely  Lotan Tarina – Vaadi aina enin itseltäsi on elämyksellinen ja koskettava näyttely, jonka lähtökohtana ovat lottien henkilökohtaiset kokemukset.

Halosenniemi

Taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen ateljeekoti Halosenniemi sijaitsee Tuusulanjärven rannalla. Alkuperäiseen asuunsa entisöity Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat maineikkaan Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön.

Ravintola Kerho

Ravintola Kerho toimii rakennuksessa, joka oli Hyrylän varuskunnan upseerikerho 1970-luvun alusta Hyrylän varuskunnan lakkauttamiseen saakka vuoteen 2005.

Retken hinta on 50 € / henkilö sisältäen kuljetuksen, sisäänpääsyn ja opastuksen kohteissa sekä lounaan ravintola Kerhossa. Maksu suoritetaan käteisellä bussissa.

Ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle, sähköposti skulmala48@gmail.com  tai puhelimitse 040-5869252 syyskuun 15. päivään mennessä.