Senioriupseerien kerhon kevätretki Salpalinjalle 13.5.2022

Retken matkanjohtajana toimii Seppo Kulmala.

Matkanjärjestäjä Vihdin Liikenne OY/Nummelan Matkatoimisto, rekisteritunnus 4074/00/MjMv

Talvisodan päättäneessä Moskovan rauhassa Suomi menetti lähes kaikki puolustuslinjansa ja rakennetut asemansa Neuvostoliiton suunnassa. Talvisota päättyi “pakkorauhaan”, ja vihollisen jatkotoimiin oli varauduttava nopeasti. Lain säätämää sotatilaa ei purettu vaan jatkettiin vähin äänin, ja Ylipäällikkönä jatkoi sotamarsalkka Mannerheim. Hänen ensimmäisiin käskyihinsä kuului vahvan puolustuslinjan rakentaminen uuden rajan taakse.

Suunnittelu käynnistyi välittömästi ja suunnitelmat hyväksyttiin toukokuussa 1940. Rakennustyöt käynnistyivät välittömästi ja jatkuivat kesäkuuhun 1941 saakka käynnistyen uudelleen keväällä 1944.

RETKEN OHJELMA:

09.00 Kokoontuminen Helsingissä Mannerheimin patsaalle ja lähtö tilausbussilla itään.
Matkan aikana oppaamme kertoo talvisodan tapahtumista, Moskovan rauhasta ja sen jälkeisistä päätöksistä. Oli mm. rakennettava uusi puolustuslinja Suomen puolelle uutta rajaa. Ja niin syntyi Salpa-linja! Opas jakaa myös karttamateriaalia.
11.00 Olemme perillä Virolahdella Salpa-linjan Bunkkerimuseolla. Jalkaudumme ja tutustumme Bunkkerimuseoon sen omien oppaiden opastuksella maastossa ja sisätiloissa. Museon kaupassa on mahdollisuus kirja- ja matkamuisto-ostoksiin. Museossa on kahvio.
12.45 Ajoneuvoon nouse! Ajamme bussillamme pienen matkan rajan tuntumaan.
13.15 Buffet-lounas, ravintola Lunch Time (Scandinavian shopping Center)
14.30 Ajoneuvoon nouse! Lähdemme tutustumaan merkkitavaramyymälöihin Zsar Outlet Villagessa. Kannattaa tutustua myymälöiden tarjouksiin etukäteen Internetissä.
16.30 Lähdemme bussillamme paluumatkalle Helsinkiin. Pidämme tarvittaessa matkalla lyhyen moottorimarssitauon.
19.00 Saapuminen Marskin patsaalle Helsinkiin. Arvioitu aika.

Ilmoittautuminen avec 14.4.2022 mennessä sähköpostitse myynti@nummelanmatkatoimisto.fi tai puhelimitse numeroon 09-2252250. Matkaa hoitaa Marjo Halen.

Nummelan Matkatoimisto laskuttaa retken hinnan 116 €/hlö.

Hinta sisältää bussikuljetuksen, sisäänpääsyn Bunkkerimuseoon, buffet-lounaan ja opastuksen kohteissa.