paloaukea

Paloaukean jotos Liperissä 5. – 6.3.2016

Kutsu

Niin kuin hyvin tiedetään, on Jumala kaikkivaltias, kaikkitietävä ja kaukaa viisas. Niinpä hän oli aikoinaan antanut metsäpalon polttaa kymmeniä hehtaareja valtion metsää eräällä hietakankaalla lähellä Joensuun kaupunkia. Tapansa mukaisesti koettivat ihmiset kaikkensa ponnistaen keskeyttää hänen työnsä, mutta järkähtämättä hän poltti metsää niin laajalta alueelta kuin katsoi tuleviin tarkoituksiinsa sopivaksi.

Muuan eversti huomasi ensimmäisenä miten pitkälle oli ulottunut kaikkivaltiaan katse. Hän oli erään armeijakunnan esikuntapäällikkö, ja joukkoja sijoitellessaan hän huomasi paloaukean erittäin sopivaksi majoituspaikaksi. (Kertoja, Tuntematon Sotilas kirjan alussa, Liperin Ylämyllyn Paloaukeasta

Paloaukean – Talvijotos 5. – 6.3.2016 Ylämylly – Liperi

 

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen talvijotos 2016 pidetään 5.3.- 6.3. Pohjois-Karjalassa Liperin Ylämyllyllä. Jotos on kaikille avoin partioiden välinen kilpailu ja kunto- ja liikuntatapahtuma. Jotoksen järjestäjinä toimivat Liperin Reserviupseerit ja Liperin Reserviläiset yhteistyössä alueen reserviläisyhdistysten ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK:n) kanssa.

Jotos sopii erinomaisesti kaikille luonnossa liikkuville, niin kaveri- kuin työpaikkaporukoille. Voit osallistua myös yksittäisenä henkilönä, jolloin partiot muodostetaan järjestäjän toimesta.

Partiot

Jotoksella on yksi sarja. Partion koko on kolme (3) henkilöä, mutta myös neljä (4)- ja viisi (5)-henkiset partiot hyväksytään. Ensimmäinen partio lähtee lauantaina 5.3. klo 9:00, jotos päättyy sunnuntaina 6.3. klo 15:00 mennessä. Osallistuminen ei edellytä maanpuolustusjärjestön jäsenyyttä tai suoritettua asevelvollisuutta.

 

Reitti ja tehtävät

Jotos käsittää pakollisen reittiosuuden sekä mahdolliset valinnaiset lisärastit. Kuljettava matka on noin 35 km, lisärastien kiertäjille matkaa tulee yli 40 km. Pakollisella reittiosuudella on tehtävärasteja, jotka liittyvät sotilastietoihin ja – taitoihin, suunnistukseen ja kartanlukuun, ensiapu- ja pelastuspalvelutoimintaan, erävaellustietoihin ja -taitoihin sekä luonto- ja yleistietoon.

 

Partioiden varustus

Partiolla tulee olla mukanaan kilpailun aikana tarvittava muona, keitto- ja ruokailuvälineet, pimeäsuunnistusvälineet, matkapuhelin ja tilanteen sekä sään mukainen vaatetus.

 

Järjestäjän jakama varustus

Makuupussit ja makuualustat tulevat järjestäjien puolesta, majoittuminen tapahtuu järjestäjän puolesta, mutta partioiden niin halutessa oman maastomajoitteen käyttö on sallittua.

Partio- ja henkilökohtaiset pakolliset varusteet käsketään erikseen viimeistään 2 viikkoa ennen jotosta lähetettävällä ennakko-ohjeella.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu 15.2.2016 mennessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen verkkosivun kautta.

 

Jokaisen kilpailuun osallistuvan on ilmoittauduttava henkilökohtaisesti kilpailuun MPK:n verkkosivuilla. Ilmoittautuminen edellyttää, että henkilö on rekisteröitynyt MPK:n tietojärjestelmään. Näin mahdollistetaan jokaisen kilpailijan vakuutusturva ja asevelvollisille kilpailusta tulevat rinnasteiset kertausharjoitusvuorokaudet (2 vrk).

Kilpailua varten on MPK:n järjestelmässä kurssi numerolla 1200 16 12026.

 

Toimi näin ilmoittautuessasi:

  1. Jos et ole ennen rekisteröitynyt MPK:n järjestelmään, rekisteröidy tästä: http://bit.ly/mpktunnukset

Selaa tarvittaessa ylöspäin ja klikkaa LUO TUNNUKSET. Täytä kentät ja lopuksi klikkaa Tallenna tiedot. Huom.! Voimassaoleva sähköpostiosoite on pakollinen.

  1. Jos sinulla on jo MPK:n tunnukset tai kun olet rekisteröitynyt ja saanut tunnukset, pääset tästä ilmoittautumaan Paloaukea – Talvijotos 2016 tapahtumaan: http://bit.ly/talvijotos2016

Ilmoittautumisen yhteydessä jokaisen kilpailijan on ilmoitettava:

  1. Partion nimi ja kotipaikka.
  2. Partion johtajan (= yhteyshenkilö) nimi ja puhelinnumero. (Yksittäinen ilmoittautuja on Yhteyshenkilö, partion johtaja määrätään ennen Talvijotosta)
  3. Mahdolliset ruoka-aineallergiat
  4. Ilmoittautumismaksun maksupäivä ja maksajan nimi (maksetaan ennen ilmoittautumista)
  5. Jos sinulla on tarve käyttää järjestäjän varaamaa SA-varustusta

Järjestäjä on varautunut tarvittaessa jakamaan kilpailijoille:

– SA-sukset siteineen

– SA-sauvat

– huopakumisaappaat huopavuorineen

– lumipuvun (suositellaan)

Lisäkysymykset voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä tai kysyä voi myös suoraan jotosjohtajalta tai jotossihteeriltä (yhteystiedot alla), tai jotos.fi sivuilla olevalla Kysy meiltä lomakkeella.

Osallistumismaksut

Partio: 155,00 euroa.

Yksittäisen ilmoittujan (henkilön): 60,00 euroa. Järjestäjä muodostaa partiot kaikista yksittäisilmoittautujista (3-5 henkeä).

Maksu suoritetaan 15.2.2016 mennessä:

Liperin Reserviupseerien tilille FI26 5234 0340 0005 50

Maksun tekstikenttään tieto mitä partiota ja partion jäseniä ilmoittautumismaksu koskee. Jälki-ilmoittautumismaksu on 175.00 euroa/partio 16.2 alkaen ja jälki-ilmoittautumismaksu on maksettava viimeistään 1.3.2016.

Osallistumismaksuun sisältyy ruokailu ja peseytymismahdollisuus sunnuntaina jotoksen maalissa, jotosmuisto sekä kunniakirja.

Osallistumisen peruuntumisesta hyvitetään 50 % maksetusta summasta, jos peruutusilmoitus tulee 2.3.2016 mennessä (lääkärintodistus vaaditaan).

Palkinnot

Kokonaiskilpailun kolme parasta partiota palkitaan sekä erikseen palkitaan myös kolme parasta naispartiota.

Vakuutus

MPK:n vakuutusturva tulee voimaan kun partio ja sen osallistujat ovat ilmoittautuneet kilpailupaikalla. Kilpailijat vastaavat omasta vakuutusturvastaan matkustettaessa kilpailupaikalle ja kilpailupaikalta pois. MPK:n vakuutusturva ei korvaa kilpailun aikana tapahtuvia henkilökohtaisen materiaalin rikkoontumisia tai häviämisiä.

Jotoksella noudatetaan Reserviläisurheiluliiton jotossääntöjä.

Tiedustelut

Jotosjohtaja Jussi Hirvonen, gsm. 050-5843984, sähköposti jussi.hirvonen(ät)suomi24.fi

Jotossihteeri Marko Halonen, gsm. 0500-181450, sähköposti marko.p.halonen(ät)gmail.com

Jotoksen nettisivut löytyvät: www.jotos.fi/talvijotos2016

Paloaukean – Talvijotos kilpailukeskuksen osoite: Ylämyllyn koulu/Paloaukean yksikkö, Patteristontie 12 E, 80400 YLÄMYLLY

Tervetuloa Talvijotokselle Pohjois-Karjalaan.