Nuku rauhassa -turvallisuuspäivät 20-21.5.2022

NUKU RAUHASSA

Kokonaisturvallisuuden yhteistyöhanke

Valtakunnallinen Nuku rauhassa -hanke jatkuu ja kerää yhteen kaikki keskeiset kokonaisturvallisuuden toimijat: kansalaiset, järjestöt, viranomaiset ja yritykset. Hanke käynnistettiin Suomi100-juhlahankkeena vuonna 2017. Hankkeen teemana on NUKU RAUHASSA – jotta Suomessa kaikki voivat nukkua rauhassa.

Maanpuolustuksen Tuki ry:n koordinoima hanke toteutetan yhteistyössä vapaaehtoisten maanpuolustus- ja turvallisuusjärjestöjen, veteraanijärjestöt ja viranomaisten kanssa. Mukana ovat mm. Sisäministeriö, Puolustusministeriö, Turvallisuuskomitea, Huoltovarmuuskeskus, Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Tulli, Poliisi, Pelastustoimi ja Hätäkeskuslaitos.

Erityisesti lapsille ja nuorille suunnatun hankkeen tarkoituksena on lisätä tietämystä kokonaisturvallisuudesta ja motivoida heitä osallistumaan vapaaehtoiseen maanpuolustus- ja turvallisuustyöhön. Veteraanien perinnön välittäminen ja syrjäytymisen torjuminen ovat hankkeen keskiössä. Hankkeen avulla pyritään vahvistamaan turvallisuustoimijoiden yhteistyötä ja rakentamaan kokonaisturvallisuudesta osa Suomen maabrändiä. Voittoa tavoittelematon hanke toteutetaan pitkälti vapaaehtoisvoimin ja vastikkeettoman työn osuus on siinä erittäin suuri.

Nuku rauhassa -hankkeessa toteutetaan vuosittain koko perheelle suunnattuja maksuttomia kokonaisturvallisuustapahtumia vaihtuvilla paikkakunnilla. Vuonna 2022 tapahtuma toteutetaan Helsingissä Rautatientorilla 20.-21. toukokuuta.

Lisätietoja: https://www.nukurauhassa.fi/