movember

“Viiksiä kasvattavat miehet ja heitä tukevat naiset ilmestyvät jälleen kuukauden ajaksi edistämään miesten terveyttä raikkaalla tavalla.”

Kasvattamalla viikset tuet miesten syöpien tutkimusta

Marraskuu on Movember-kuukausi. Viiksiä kasvattavat miehet ja heitä tukevat naiset ilmestyvät jälleen kuukauden ajaksi edistämään miesten terveyttä raikkaalla tavalla.

Kerätyillä varoilla tuetaan kotimaista eturauhassyövän ja kivessyövän tutkimusta Syöpäsäätiöstä, joka toimii kampanjan kumppanina. Suomalaisten syöpätutkijoiden työtä rahoitetaan myös Movemberin maailmanlaajuisesta toimintaohjelmasta (Global Action Plan). Niissä eri maiden eturiviin eturauhassyöpätutkijat etsivät yhdessä ratkaisuja kaikkein haastavimpiin tutkimusongelmiin.

Vuonna 2003 Australiassa perustettu kampanja kannustaa miehiä kasvattamaan viiksiä miesten terveyden puolesta jo 21 maassa. Suomessa viidettä kertaa toteutetulla kampanjalla kerättiin viime vuonna 404 000 euroa yli 17.000 Mo Bron ja Sistan aktiivisen toiminnan ansiosta.

Miten osallistun?

Miehet (Mo Brot) rekisteröityvät www.movember.com-sivulla viimeistään marraskuun alussa, ajelevat kasvonsa sileiksi marraskuun ensimmäisenä päivänä ja antavat viiksien kasvaa Movemberin loppuun. Miesten tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon tukijoita viiksienkasvatusprojektilleen.

Naiset (Mo Sistat) ovat yhtälailla tervetulleita Movemberiin. He voivat ilmoittautua mukaan miesten tapaan tai ohjata hankkimansa tuen myös suoraan haluamalleen Mo Brolle ja tämän viiksienkasvatusprojektille.

Katso ohjeet ja lisätiedot rekisteröitymiseen osoitteessa www.movember.com.

Eturauhasen syöpä on miesten yleisin syöpä Suomessa. Siihen sairastuu yli 4 600 miestä vuosittain. Kivessyöpä on huomattavasti harvinaisempi, mutta siihen sairastuvat miehet ovat yleensä nuoria.