rauhanturvaajat


Veteraanit haastavat Suomen kansan kävelemään YK:n rauhan päivän kunniaksi, lähde siis mukaan vastaamaan haasteeseen!

Helsingin Rauhanturvaajat ry järjestää sunnuntaina 20.9.2015 Helsinki City Veteraanikävelyn

Kansa kävelee -tapahtuma on Maailman Veteraanijärjestöjen aloitteesta vuodesta 2008 alkaen järjestetty maailmanlaajuinen liikunnallinen tapahtuma. Nykyisin se toteutetaan jo yli 80 maassa.
Rauhan säilyttäminen ja turvallisuuden ylläpitäminen on YK:n tärkeimpiä tehtäviä. Näin ollen kansainvälinen rauhanpäivä on omistettu rauhan vahvistamiselle niin kansojen sisällä kuin niiden välilläkin.

Sotiemme veteraaneista monet ovat iältään jo yli 90-vuotiaita. He tietävät kokemuksesta liikunnan terveyttä edistävän vaikutuksen. Veteraanit haluavatkin liikunnan koko kansan asiaksi ja haastavat kaikki kansalaisjärjestöt yhteiseen syksyiseen liikuntatapahtumaan, jonka tunnukseksi he ovat valinneet kehotuksen: Kansa kävelemään!

Helsingin Rauhanturvaajat ry järjestää tämän vuoden kävelytapahtuman citykävelynä Helsingin keskustan alueella sunnuntaina 20.9. Lähtö tapahtuu klo 12.00 Kaivopihasta ravintola Zetorin edestä. Yhdistyksen kunniajäsen Keijo Pennanen vetää kävelyä seuraten sotiemme jättämiä jälkiä kaupungin rakennuksiin.

Kävelyn keulahahmona toimii kansanedustaja Kike Elomaa.

Mukana myös Helsinki-Santahamina sotilaskotiyhdistyksen myyntiauto, josta voi ostaa munkkikahvit ja virvokkeita.
Kaikki joukolla mukaan vastaamaan veteraanien haasteeseen: Koko kansa kävelemään!