HANKONIEMI SODASSA

Sotahistoriallinen retki 28.5.2015

Senioriupseerien kerhon retken asiantuntijaoppaana toimii sotahistorian tutkija KTM, ylil res  Göran Lindgren. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Vihdin Liikenne Oy VL-Matkat.

08:00 Kokoontuminen ja lähtö Helsingistä Mannerheimin ratsastajapatsaan luota tilausbussien pysäkiltä. Ajamme Hankoniemelle ja tutustumme Hangon rintaman 1941 kohteisiin: Skogby – Harparskog –linjaan, käymme Mannerheimin muistokivellä Harparskogissa ja päädymme Rintamamuseoon Lappohjassa. Sieltä ajamme Hankoon, missä nautimme ”Saaristolaispöytä”-lounaan På Kroken -kalaravintolassa. Lounaan jälkeen teemme kiertoajelun ja tutustumme vuokralaisen varustuksiin Hangossa. Kiertoajelun päättää käynti Mannerheimin huvilasaaren tuntumassa ja mahdollisuus omakustanteisiin kahveihin Neljän Tuulen Tuvalla.  Sen jälkeen lähdemme Hangosta ja ajamme kohti Helsinkiä Täcktomin, Tvärminnen ja Syndalenin kautta. Saavumme Helsinkiin n. Klo 20.

Bussiin mahtuu noin 40 henkeä, ja Senioriupseerien kerhon jäsenillä seuralaisineen on etuoikeus. Heidän lisäkseen kaikki Reserviupseeripiirin muiden kerhojen jäsenet seuralaisineen ovat tervetulleita.

Matkan hinta on 98 €, mikäli osallistujia on vähintään 30. Hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset bussikuljetukset Vihdin Liikenne Oy:n turistibussilla, asiantuntijaoppaan palvelut, Saaristolaispöytälounas På Kroken -kalaravintolassa ja sisäänpääsy Lappohjan Rintamamuseoon. Hintaan ei sisälly laskutuslisä 5 €/lasku eikä matkavakuutus.