RUK:n koulutuksen nykytila 23.11.

Kanta-Helsingin reserviupseerit järjestää esitelmän 23.11. klo 18:30 Maanpuolustusjärjestöjen talon auditoriossa (Töölöntorinkatu  2B).

Reserviupseerikoulun kurssinjohtaja, everstiluutnantti Tommi Sikanen, kertoo RUK:n koulutuksen nykytilasta ja vastaa kysymyksiin RUK:n toimintaan liittyen. Tilaisuuden arvioitu kesto on 1h. Esitelmään voi ilmoittautua osallistujaksi myös etänä. Ilmoittautumiset etä/läsnä: sihteeri@khru.fi

”Puolustusvoimien Koulutus 2020 -ohjelma on merkittävällä tavalla muuttanut varusmieskoulutuksen sisältöä, pedagogiikkaa sekä rytmitystä. Tämä on vaikuttanut erityisesti reserviupseerikurssin toteutukseen. Korona-ajan toimintamalleista on saatu oppia moneen suuntaan, ja tästä johtuen reilun kolmen viime vuoden aikana jokainen kurssi on ollut jossain määrin erilainen toisiinsa ja aiempaan nähden. Rajoitusten purkautuessa on aika tarkastella tapahtunutta ja pyrkiä löytämään hyvät käytänteet ja vakauttaa ne. Muistaen kuitenkin, että seuraavaan sotaan valmistautuminen vaatii jatkuvaa oman toiminnan kriittistä tarkastelua.”