2024-02

Combat Ju-Jutsun lyhytkurssilta itsepuolustusvalmiuksia

Combat Ju-Jutsun lyhytkurssi pidettiin maaliskuussa kahtena viikonloppuna pienryhmäkoulutuksena. Suojeluskuntatalon sali tuli jälleen täyteen harjoittelijoista. Salin pienuudesta on toki sellainen hyöty, että rajoitettu ryhmäkoko takaa aina tehokkaan ja henkilökohtaisen opetuksen toteuttamisen.

Koulutuksen päätavoite oli antaa valmiuksia itsepuolustukseen eli Suomen lain mukaiseen hätävarjeluun. Pääpaino harjoittelussa oli siten fyysisten hyökkäysten ennakoinnissa ja tilannehallinnassa. Toiminta aloitettiin lähtökohtaisesti normaalista arkipäivän keskusteluasennosta ilman suurieleisiä taisteluasentoja. Harjoittelussa keskityttiin otteiden rikkomiseen ja etäisyyden ottoon sekä lyönneiltä ja potkuilta suojautumiseen. Lisäksi kohdehenkilöstä otettiin usein hetkellinen hallinta mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.

Näiden Combat Ju-Jutsun keltaisen vyön periaatteiden omaksumisen lisäksi tutustuttiin lyhyesti myös ylempien osaamistasojen vaatimuksiin esimerkiksi voimankäyttöön ja teräasetta vastaan toimimiseen.

Tämä perusharjoittelu antaa myös riittävän pohjan osallistumiseksi normaaleihin Combat-Ju-Jutsun viikkoharjoituksiin, joissa rakennetaan näiden perusperiaatteiden päälle reserviläisen kokonaisvaltainen kamppailutaito aina taktista aseellista kamppailutaitoa myöten.

Kaikissa harjoituksissa toteutettiin tietenkin Combat Ju-Jutsun perusajatuksia eli hiki tuli varmasti ja perusteet painuivat ns. selkäytimeen. Kurssilaisilla oli varsin kirjava kamppailulajitausta, mutta hyvin yhteneväinen vahva tahtotila omaksua koulutustavoitteet. Oli ilo seurata määrätietoista harjoittelua erilaisissa haastavissa fyysisissä tilanteissa.

Combat Ju-Jutsun harjoittelun tavoitteena on hyväkuntoinen ja kamppailukykyinen reserviläinen. Mikä on tällä hetkellä oma kykysi puolustaa itseäsi ja lähimmäisiäsi? Entä tulevaisuudessa?

Tervetuloa mukaan harjoittelemaan!

Mikäli jotain kamppailulajitaustaa jo löytyy, niin porukkaan voi tulla heti mukaan ottamalla yhteyttä sali @ stadinsissit.fi

Täysin ilman kamppailulajitaustaa pääsee mukaan näiden lyhytkurssien kautta, joita pyritään pitämään vuosittain pariin otteeseen.

Jaa uutinen: