Suomen armeijan venäläinen perintö


Tsaarin upseerit ja itänaapurin kalusto Suomen puolustusvoimissa 1918–1948

Ainutlaatuinen tietoteos Suomen armeijassa palvelleista entisistä Venäjän armeijan upseereista sekä tapahtumista, jotka johtivat Suomen asevarastojen täydentymiseen venäläisellä ja neuvostoliittolaisella aseistuksella.

Kirjan ensimmäinen osa esittelee Suomen armeijassa palvelleiden entisten Venäjän upseerien elämänvaiheita. Nämä pienoiselämäkerrat kertovat yllättävänkin keskeisillä paikoilla vaikuttaneiden upseerien tiestä tehtäviinsä.

Toinen osa on omistettu Suomen armeijan venäläiselle kalustolle. Teos esittelee yksityiskohtaisesti, mitä suomalaisten käsiin päätyi ja millä tavalla se tapahtui. Samalla esiin tuodaan Suomen sotien historiasta venäläisiä näkökulmia, jotka usein poikkeavat omistamme.

Kirjan aikajänne ulottuu sisällissodasta aina talvi- ja jatkosodan motteihin. Vauhdikkaisiin rintamakuvauksiin on liitetty runsaasti fakta-aineistoa, ja ne on havainnollistettu kartoin ja valokuvin.

Viacheslav Nikitin on venäläinen teknisten tieteiden kandidaatti ja sotahistorioitsija, joka on asunut Suomessa ja julkaissut kuusi Suomen–Neuvostoliiton sotia käsittelevää kirjaa. Hän järjestää myös sotahistoriaan liittyviä matkoja Karjalankannakselle ja Viipurinlahden saarille.

SUOMEN ARMEIJAN VENÄLÄINEN PERINTÖ
ISBN 9789523127067
Luokka 92
Suomennos Mirko Harjula
148 x 210 mm
Sidottu, läpikuvitettu
449 s.
Ilmestyy viikolla 41/2018