Sunnuntaikävelyllä sotien ajan Helsingissä

1374_l_sunnuntaikavelylla_sotien_ajan_helsingissa_etukansi_240ppi

Reittejä pääkaupunkiseudun sotahistoriaan

Kirja esittelee yli 50 kiinnostavaa sotahistoriallista retkikohdetta Helsingistä. Monet näistä ovat suurelle yleisölle tuntemattomia.

Pääkaupunkiseudulta löytyy sotahistoriallisia kohteita niin sisällissodan ajalta kuin ensimmäisen maailmansodan sekä talvi- ja jatkosodan vuosilta. Kirjassa on runsaasti kuvia näistä kohteista. Mukana myös vanhoja arkistokuvia.

Helsingin keskustaan sijoittuu noin 10 kävelyreittiä karttoineen, joiden avulla pääsee tutustumaan autenttisiin sotapaikkoihin ja muistomerkkeihin. Kantakaupungin ulkopuolelta retkikohteeksi voi valita vaikkapa ensimmäisen maailmansodan linnoituksia, toisen maailmansodan tykkipattereita tai sankarihautausmaita.

Miksi Kansallismuseon ulko-ovessa on luodinreikä? Missä pääsee tutustumaan Viaporin maalinnoituksen luoliin? Miksi Neuvostoliitto pommitti oman lähetystönsä toisessa maailmansodassa? Missä patsaita säilytettiin sodan aikana? Miksi Krimin sodan aikainen tarkk’ampuja on haudattu Länsiväylän varteen?  Paljon  historiallista tietoa sisältävä kirja antaa vastauksen näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

ISBN: 9789523124912