Sodan tarinat – Rukajärvi 1941–1944

Tietokirja Sodan tarinat – Rukajärvi 1941–1944 (Gummerus) pohjaa yli 600 veteraanin haastattelumuistioihin, jotka on arkistoitu ja digitoitu Rukajärven suunnan historiayhdistyksen toimesta. Jukka Kuhasen ja Esa Sirénin teos kokoaa korpisotureiden kertomukset ja SA-kuvat Rukajärveltä ajallisesti eteneviin teemakokonaisuuksiin.

Sodan tarinat -tietokirja tarjoaa lukijalle mahdollisuuden perehtyä jatkosodan tapahtumiin veteraanien näkökulmasta. Kirjan henkilökohtaiset kuvaukset avaavat sodan kokeneiden näkemyksiä siitä, mitä sotavuodet käytännössä olivat ja mitä suomalaisjoukot Rukajärven suunnalla kohtasivat. Asemasodan arkeen, taisteluihin etulinjassa, partiotoimintaan ja sodan päättymiseen tutustutaan sekä rivimiesten että upseerien näkökulmasta.

Esa Sirén on sukupolvensa luetuin sotakirjailija. Hänen kirjojaan on myyty jo yli 200 000 kappaletta. Ennen kirjailijaksi ryhtymistään Kouvolasta kotoisin oleva Sirén teki pitkän kansainvälisen uran jääkiekkovalmentajana. Sissiosasto Hirvelä on Sirénin kuudestoista sotaromaani. Nyt ilmestyvän tietokirjan lisäksi häneltä on julkaistu myös tietoteos Sodan kuvat: Rukajärvi 1941 (2016).

Jukka Kuhanen on sotahistorian harrastaja, joka on vuosikymmenten saatossa syventynyt viime sotiemme taistelupaikkoihin, henkilöihin ja tapahtumiin.