Miten tästä eteenpäin

Rauhannobelisti ja kriisien sovittelija, presidentti Martti Ahtisaari, kokenut diplomaatti ja kansainvälisen politiikan analyytikko, ministeri Jaakko Iloniemi, palkittu journalisti ja teologi Tapani Ruokanen ovat kolme viisasta miestä, jotka keskustelevat kirjassaan tulevaisuuden eväistä.

”Ihmiskunta ei ole kokenut vastaavaa murrosta sitten toisen maailmansodan. Ylevät periaatteemme ja arvomme testataan nyt arjessa.”

Venäjä on muuttunut, pakolaisvirrat yllättivät, talous tökkii, yhteisiä sopimuksia rikotaan, terrorismi pelottaa. Miten vastata uhkiin? Kuinka sovitella ristiriidat? Miten rakentaa uusi turvallisuus ja yhteistyö? Vieläkö pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta on pelastettavissa, Suomessakin? Turvallisuuspolitiikka huolettaa kansalaisia, mikä on Suomen suunta?

”Olemme keskustelleet perusteellisesti ja suorasukaisesti meitä kaikkia koskettavista polttavista kysymyksistä.”

Kirja tästä maailmasta puhuu peittelemättä ja suoraan, kuvia kumartelematta, jokaiselle ajattelevalle ihmiselle. Tekijät pohtivat vastausta kysymykseen, miten tästä eteenpäin.

Martti Ahtisaari, Jaakko Iloniemi, Tapani Ruokanen: Miten tästä eteenpäin (Docendo 2016), sidottu, 350 sivua, ISBN 978-952-291-284-8 

miten_tasta_eteenpain_500px