kekkonen

Esa Seppänen (toim.), Kuka Kekkonen?


Art House 2014,
ISBN 978-951-8

Kirja tuo esille monipuolisesti Kekkosen henkilökuvan.Kuka Kekkonen?

Urho Kekkosen entinen adjutantti everstiluutnantti Esa Seppänen on aiemminkin kirjoittanut aiemmasta esimiehestään. Nyt julkaistussa teoksessa hän kertoo Kekkosesta pääosin entisten alaisten ja ystävien kautta. Onpa mukana pojanpojankin muistikuvia isoisästään.

Kirjaan kirjoittaneet henkilöt antavat kuvan henkilöstä, joka piti tinkimättömästi kiinni aikatauluistaan, mutta piti huolta alaisistaan. Kirja tuo esille monipuolisesti Kekkosen henkilökuvan. Onko kuva välttämättä ainoa oikea, on lukijan ja kokijan silmissä.

Kuka Kekkonen? -kirjassa ennen näkemättömän kuvan Kekkosesta kulissien takana piirtävät pojanpoika Timo Kekkonen, kansliapäälliköt Antero Jyränki, Juhani Perttunen ja Kauko Sipponen, ulkopoliittinen erityisavustaja Jaakko Kalela, ulkoministeri Paavo Väyrynen, adjutantit Esa Seppänen ja Sami Sihvo sekä monet muut Kekkosta lähellä olleet ja hänen henkilöönsä perehtyneet miehet. Kirjassa hahmottuu kuva esimiehestä, isoisästä, intohimoisesta metsä- ja kalamiehestä, kulttuurin ystävästä ja humoristista, jonka luonteenpiirteet ja monialaisuus nivoutuvat erottamattomasti yhteen hänen poliittisen roolinsa kanssa.
Kirja kokoaa laajan joukon tapauksia ja sattumuksia Kekkosen poliittisen uran huippuvuosikymmeniltä sekä tarkastelee, miten presidentin perintö näkyy tänä päivänä. Kirjan kuvituksessa on runsaasti aikaisemmin
julkaisemattomia kuvia, jotka näyttävät Kekkosen myös uudessa valossa.