karjalan armeija

Kirjan sivuilla sota näyttää vielä voittajan sodalta, mutta miten Itä-Karjalaan tunkeutumisen näki ylipäällikkö Mannerheim ja muu sodan johto?Karjalan Armeija – 100 000 sotilaan hyökkäys
259 sivua
Ovh 39 €

ISBN 9789512400874


Karjalan armeija

”Ylipäällikkö oli käskenyt armeijakuntien komentajat 27. kesäkuuta 1941 Huutokosken rautatieasemalle Joroisissa. Tarkoitus oli neuvotella ennen hyökkäyspäätöstä. Päätettiin muodostaa oloissamme toistaiseksi suurin voimaryhmittymä, joka nimeksi tuli Karjalan Armeija.”

Karjalan Armeijaan kuului noin 100 000 sotilasta, joiden tehtäväksi tuli vallata Karjalan talvisodassa menetyt alueet takaisin, ja sitten enemmän: vyöryä rajan yli Itä-Karjalaan.

Tämä runsas kirja kertaa, mitkä olivat jatkosodan alun maailmanpoliittiset motiivit ja seuraukset. Karjalan Armeijan onnistui tehtävässään, ja kun tehtävä oli suoritettu, se purettiin; alkoi pitkä asemasota. Kirjan sivuilla sota näyttää vielä voittajan sodalta, mutta miten Itä-Karjalaan tunkeutumisen näki ylipäällikkö Mannerheim ja muu sodan johto?

Ari Rautala
Helsinkiläinen tietokirjailija, eversti evp. Ari Rautala (s. 1954) toimi sotilasurallaan mm. Helsingin Ilmatorjuntarykmentin komentajana. Hän harrastaa sotahistoriaa ja on johtanut usean vuoden ajan lukuisia matkoja viime sotien taistelupaikoille.