Aleksei Navalnyin tarina

Putinin pahin vihollinen

Kalle Kniivilä

Hotelli Xander, Tomsk, Kryptovinkadulla. Aikaeroa on 4 tuntia. Mukana seuraavat lehdistösihteeri Kira Jarrmys sekä avustaja Ilja Pohomov. Lentokentälle siirtyminen kestää 0,5 tuntia. Kannattajat seuraavat silmä kovana asioiden etenemistä ja kehittymistä.

Lentoaika Moskovaan kestää 4 tuntia 20 minuuttia. Aleksei alkaa tuntea huonovointisuutta. Ollaan tilanteessa, että hän on saanut myrkytyksen, jonka seurauksena voi pahimmillaan seurata KUOLEMA.

Naapurilentokenttä laskeutumiseen on Novosibirsk. Navalnyilla olivat radikaalit kannanotot, jotka johtivat tähän tilanteeseen, jossa nyt ollaan. Aleksei on vasemmistolainen populisti. Viranomaiset ”rajoittivat” kaiken aikaa hänen toimintaansa.

Putinin valtakausi saattaa kestää vuoteen 2036, joka lienee sietämätön ”keveys”. Koneessa harkitaan hätälaskua. Myrkytysoireiden pahentuessa Aleksei siirrettäneen Saksaan. Kyseeseen tulisi Berliinin Schönefeldin lentokenttä ja kaupunki.

Putin tekee kaikkensa Aleksein kotiinpaluun estämiseksi. Back in the USSR. Oliko Aleksei Poliisin vasikka vai moraalinen hylkiö? Tuomioistuimilla esiintyy laittomuuksia ja mielivaltaa. Aleksei teki merkittävää korruption vastaista työtä, joka oli ”myrkkyä” Putinin joukoille. Alekseita kuvasivat termit määrätietoisuus ja taipumattomuus. Aleksei sai tuekseen rahalahjoituksia kansalta ja ystäviltään.

Vainot, väkivalta vs. Perustuslaki olivat usein ns. kuolleita kirjaimia. Putinin puolen kannanvaihdot olivat tyypillisiä ja rehellisyys oli niistä kaukana. Oliko Aleksei maanpetturi Putinin joukkojen silmissä? Putin oli suuruuden hulluuden kourissa! Putinin joukoilla oli kuri vs. Pahoinpitelyt jokapäiväistä arkea. Aleksei eli ns. mustassa aukossa ja hänet koettiin maanpetturiksi ja/tai suuruuden hulluksi. Voisi kuvitella, että noita termejä voisi osoittaa mieluummin Putinin joukkojen suuntaan?

Väkeä toimitettiin keskitysleireille, joissa huumori ja normaalisuus olivat vieraita käsitteitä. Poliittisia vankeja kidutettiin ja yritettiin saada murtumaan.

Aleksei piti Solzenitzin Vankileirien saaristo -kirjasta, joka ilmestyi v. 1973. Uudet sanomalehdet olivat Putinin joukoille kapinointia vallanpitäjiä vastaan, Pelko omasta valtiosta ja Neuvostoliiton hajoamisesta oli Putinin joukkojen painajainen.

Aleksei Navalnyi noudatteli myös paljon mm. Lech Walesan ja Nelson Mandelan oppeja ja opetuksia. Ihmisen tulisi pyrkiä sisäiseen vapauteen ja toimintaan.

Aleksei sai tukea vankilaan. Putin tuli Presidentiksi v. 2000. Täten tämän valtakausi on kestänyt ”yli äyräiden” ja loppua ei ole näkyvissä… Hän meni naimisiin ja Darja-tytär syntyi vuonna 2001. Zabat-poika syntyi v. 2008. Darja opiskeli Stanfordin yliopistossa USA:ssa.

Kirjan kirjoittaja Kalle Kniivilä on ruotsalaisen Svenska Dagbladetin toimittaja ja täten läheltä seurannut Neuvostomafian toimintoja,

Kun ajattelee kaikkea tuota yllä olevaa ja sen kytköksiä, voi vain ihmetellä, voiko tällaista miltei Tsaarinajan meininkiä olla vielä olemassa? Putin on itsevaltias. Tosin hän on nyt maailmanpolitiikan vallankahvassa, kun Euroopan unioni vahvistuu, joka sekin parantaa esim. Suomen ja toivon mukaan myös Ruotsin tulevia asemia.

Unto Vaskuu

Putinin pahin vihollinen
Teksti: Kalle Kniivilä
Julkaisuvuosi: 2021
Kustantaja: Into Kustannus Oy
Sivumäärä: 224
ISBN 978-952-35180-5-6