03/2016 uutiset

Jüriöö-ampumakilpailut Tallinnassa

Maaliskuun 24 päivä Helsingin Seudun Reserviläispiiri sai kutsun osallistua joukkueella Jüriöön ampumakilpailuun Tallinnan Männikun ampumaradalla. Kilpailu oli järjestyksessään 16.

Itse valmistelut oli aloitettu hyvissä ajoin talvella, kysymällä joukkueeseen valikoiduilta reserviläisiltä mahdollisuutta osallistua kyseisenä ajankohtana kilpailuun. Kutsun tullessa, joukkueen jäsenet vahvistettiin. Samalla tehtiin anomus Uudenmaan aluetoimistoon M/05-asun käytöstä ulkomailla ja varattiin tarvittava materiaali Santahaminan varusvarastolta.

Menossa palkintoa noutamaan. Hannu Uronen, Andrei Nyman, Max Käär ja Mika Riste  / Jari Gerasimoff
Menossa palkintoa noutamaan. Hannu Uronen, Andrei Nyman, Max Käär ja Mika Riste / Jari Gerasimoff

Joukkueeseen kuuluivat tänä vuonna Hannu Uronen, Mika Riste ja Andrei Nyman Stadin Sisseistä ja Max Käär Vantaan Reserviläisistä. Joukkueen johtajana toimi Jari Gerasimoff

Tällä joukkueella oli tarkoitus lähteä hakemaan toista peräkkäistä voittoa. Kilpailu on mahdollista suorittaa paikalta lainaksi saatavalla kalustolla taikka sitten omilla aseilla. Joukkueemme lähti kilpailuun omilla välineillä. Menomatkan aikana selvisi sekin, että vain pari tuntia ennen laivan lähtöä erään joukkueen jäsenen kivääri kävi ensimmäistä kertaa radalla kokoamisen jälkeen.

Hetki ennen tulosten julkaisua. / Jari Gerasimoff

Kilpailussa oli 3 pistooliosuutta minimi laukausmäärän ollessa 40 laukausta. Kiväärillä oli samaten 3 osuutta samalla 40 laukauksen minimillä.

Männikun ampumarata on erinomainen paikka tämän tyyppiselle kutsukilpailulle. Suorituspaikat oli jaettu siten, että ensin joukkueemme ampui kaikki pistooliosuudet jonka jälkeen oli mahdollista syödä maittavaa lounasta. Lounaan jälkeen vuorossa olikin sitten kivääriosuudet.

Mika Riste, Hannu Uronen, Max Käär ja Andrei Nyman  / Jari Gerasimoff
Mika Riste, Hannu Uronen, Max Käär ja Andrei Nyman / Jari Gerasimoff

Kilpailun aikana kun joukkueemme suoritti pistooliosuutta taivaalta tuli kunnon raekuuro rata-alueelle.

Joukkueita kilpailussa oli 20. Liettuasta oli 1 joukkue ja Suomesta 2 joukkuetta. Yksi joukkue oli sekajoukkue koostuen virolaisista sekä suomalaisista, loput olivatkin sitten virolaisia.

Pistoolistage / Jari Gerasimoff

Pistoolistage / Jari Gerasimoff[/caption]

Kilpailussa pistoolituloksissa 1. Hannu Uronen, 4. Mika Riste, 7. Max Käär ja 14. Andrei Nyman.

Pistoolin joukkuetuloksissa Helsingin joukkue tuli ensimmäiseksi saaden 455,3222 pistettä, toiseksi sijoittui Harju Malev 382,9550 pisteellä ja kolmannen sijan sai Võrumaa Malev 320,9985 pisteellä

Suorituksen suunnittelua  / Jari Gerasimoff
Suorituksen suunnittelua / Jari Gerasimoff

Kiväärituloksissa 1. Hannu Uronen, 6. Mika Riste, 7. Andrei Nyman ja 9. Max Käär.

Joukkuetuloksissa Helsinki sai 1. sijan tuloksella 428,9089, toiseksi tuli Harju Malev 398.7279 pistettä ja kolmanneksi tuli Võrumaa Malev 322,4813 pistettä

Kilpailun osallistujia ryhmäkuvassa

Tutustuminen kiväärin suorituspaikkaan / Jari Gerasimoff

Kokonaistuloksissa sama järjestys säilyi:

1. 884,2311 Helsingin Seudun Reserviläispiiri
  2. 781,6829 Harju Malev
  3. 643,4798 Vörumaa Malev

Helsingin Seudun Reserviläispiirin joukkue voitti kolmannen kerran Jüriöön ampumakilpailun, edellinen kerta oli 2015. Suomalaiset ovat voittaneen kilpailun yhteensä 4 kertaa.

Palkintojenjaossa suomalaisten joukkue Pyhän Yrjön muistomerkillä. (Kuva Leena Saurama)