02/2017 uutiset

Anna-Liisa Rewellin säätiöltä uusia tukimuotoja merivoimien varusmiehille

anna-liisa_rewellin_saation_logo_png_2000x429

Anna-Liisa Rewellin säätiö on perinteisesti tukenut varusmiesten viihtyvyyttä stipendein ja erilaisten hankittujen välineiden kautta.

Viime vuonna säätiön hallitus päätti kokeilla jotain uutta.  Varusmiesten taloudellisista ongelmista, kuten  pikavipeistä, maksuhäiriöistä yms.  on kirjoitettu paljon.  Anna-Liisa Rewellin säätiö toteutti yhteistyössä Rannikkoprikaatin ja Takuu- Säätiön kanssa kolmen kuukauden koejakson taloudellisen neuvonnan Kysy rahasta-chatistä  viime keväänä. Kyseessä oli anonyymi sähköinen chat-keskustelu, jossa palveli talous- ja velkaneuvonnan ammattilainen kerran viikossa illalla parin tunnin ajan.

Yhteydenottoja taloudelliseen neuvontaan ei kuitenkaan tullut odotusten mukaisesti.  Mistä se johtui, siitä emme päässeet perille. Tuskin kuitenkaan kaikilla varusmiehillä oli raha-asiat niin hyvällä mallilla, ettei neuvoja olisi tarvittu.  Säätiön hallitus päätti lopettaa varsin kalliin palvelun koejakson jälkeen.  Asia jätettiin hautumaan tulevaisuutta silmällä pitäen.

Syksyllä 2016 Rannikkoprikaati anoi tukea varusmiesten tupakkatuotteiden käytön lopettamiseen tähtäävään hankkeeseen.  Tavoitteena oli valistuksen ja lääkehoidon avulla tukea varusmiehiä irrottautumaan tupakkatuotteista. Säätiön hallitus kyllä hiukan mietti onnistuuko tupakkalakko varusmiespalveluksen aikana, mutta päätimme kuitenkin lähteä asiaa tukemaan.  Aivan loppuvuodesta 2016 Rannikkolaivasto liittyi hankkeeseen ja heillekin myönnettiin säätiön tukea.

Kuluvan vuoden alkupuolella saimme yhteenvedon hankkeen tuloksista Rannikkoprikaatissa.  Kovin nuorina olivat pojat tupakoinnin aloittaneet! Muutama oli tupakoinut  jo 10 vuotta eli aloittaessaan ollut hyvä jos toisella kymmenellä. Kaikkien mukaan lähteneiden tavoitteena oli tupakkatuotteiden käytön kokonaan lopettaminen.  Marraskuun lopussa tehdyn seurannan mukaan lähes puolet oli siinä onnistunutkin.  Huomiota kiinnitti erityisesti eräs tykkimies, joka oli lopettanut tupakoinnin poltettuaan kaksi askia päivässä. Hänelle siitä onnittelut!

Anna-Liisa Rewellin säätiö käytti viime vuonna varusmiesten hyväksi kaikkiaan noin 15 000 euroa. Tupakasta vieroitustukien lisäksi myönsimme tukea myös varusmiesten liikuntaan eri muodoissa. Uusina stipendeinä otettiin käyttöön kotiutustilaisuuksissa jaettavat stipendit kovimmassa kunnossa oleville kotiutujille. Myös varusmiesten liikuntakerhoissa vetäjinä toimineita muistettiin stipendeillä.

Kuluva vuosi on Suomen 100-vuotisjuhlavuosi. Säätiön hallitus pohti pitkään miten säätiö voisi osallistua juhlavuoteen. Päädyimme kahvin ja jonkin hyvän leivonnaisen tarjoamiseen sekä merivoimien varusmiehille että henkilökunnalle. Kahvituksista on sovittu paikallisten sotilaskotien kanssa ja ne toteutuvat kevään aikana.

Anna-Liisa Rewellin säätiön hallitus toivottaa kaikille hyvää Suomi 100 juhlavuotta!

Anja Räisänen
säätiön sihteeri

Kuva=Säätiön logo

Jaa uutinen: